Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΦάμελλος: Χρειαζόμαστε μία προοδευτική, δυνατή, αξιόπιστη, σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

Φάμελλος: Χρειαζόμαστε μία προοδευτική, δυνατή, αξιόπιστη, σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

Ο Σωκράτης Φάμελλος, πρώην επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις του κόμματος σε συνέντευξή του στο ΕΡΤΝews και στην εκπομπή «Συνδέσεις» (Χ. Βίδου, Κ. Παπαχλιμίντζος).

Για το νέο όνομα
Σχετικά με το προτεινόμενο νέο όνομα, δήλωσε: «Οφείλω να σας πω ότι επειδή δεν έχω ενημερωθεί γιατί η συζήτηση εξελίσσεται και ήταν μέχρι αργά το βράδυ από ό,τι έχω μάθει από δημοσιεύματα. Είναι επί ειδήσεων η συζήτηση και όχι επί εισηγήσεων ακόμα, οπότε θα είμαι πολύ προσεκτικός γιατί υποθέτω και διεκδικώ ταυτόχρονα αυτή τη συζήτηση να γίνεται στα όργανα». Επεσήμανε ότι δεν έχει πλήρη γνώση των εισηγήσεων και προειδοποίησε για την ανάγκη προσεκτικής προσέγγισης στο θέμα.

Αναφερόμενος στην κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχθηκε ότι το κόμμα βρίσκεται σε αναζήτηση κατεύθυνσης, τονίζοντας πως «ήταν πολύ μεγάλο το αποτύπωμα πολιτικά αρνητικά για τον ΣΥΡΙΖΑ της ήττας αυτής», γεγονός που έχει επηρεάσει την πορεία του κόμματος μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο, υπάρχει μεγάλη ανάγκη στην ελληνική κοινωνία για μια ισχυρή αντιπολίτευση, κάτι που μέχρι στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να προσφέρει.

Συνεχίζοντας για το θέμα της ονομασίας, ανέφερε: «Δεν μένω στο όνομα, διότι κατ’ εμέ προτεραιότητα είναι η πολιτική και μετά το όνομα». Τόνισε ότι το πιο σημαντικό είναι η ουσία και όχι το σύμβολο.

«Υπάρχει υποτίμηση της λειτουργίας των οργάνων»

Ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης των αποφάσεων του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «υπάρχει υποτίμηση της λειτουργίας των οργάνων» και ότι αυτό έχει επηρεάσει την συλλογικότητα και τη συντροφικότητα εντός του κόμματος. Έκανε λόγο για απογοήτευση τόσο μεταξύ των μελών όσο και των ψηφοφόρων, και εξέφρασε ανησυχία για τον κίνδυνο αλλοίωσης του χαρακτήρα του κόμματος.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα

Αναφερόμενος στη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο κ. Φάμελλος εξέφρασε διαφωνία με τον τρόπο αλλαγής του προεδρείου της, υποστηρίζοντας ότι οι διαδικασίες αυτές ήταν εσωστρεφείς και αφαιρούν δυνάμεις από το κόμμα.

«Να εμπνεύσουμε τους δημιουργικούς, προοδευτικούς ανθρώπους»

Ο κ. Φάμελλος τόνισε την ανάγκη για μια οργανωτική συζήτηση με πολιτικό σκοπό, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να εμπνεύσει τους δημιουργικούς και προοδευτικούς πολίτες. Επεσήμανε ότι το κόμμα πρέπει να έχει δυνατές οργανώσεις και δημοκρατία για να στηρίξει την κοινωνία.

«Πρέπει να εμπιστευτούμε τα όργανα και τη βάση του κόμματος»

Τέλος, εξέφρασε ανησυχία για την αποδυνάμωση της κοινωνικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε την ανάγκη για ενίσχυση του κόμματος, τονίζοντας ότι «χρειάζεται ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ προοδευτική συμμαχία». Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος είναι πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα και ότι έχει την ικανότητα να κρίνει και να συμβάλει όταν χρειαστεί.



Ροη Ειδήσεων