Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚαιρόςΚακοκαιρία ΑΤΕΝA: Πως κινείται η κακοκαιρία - Τι πρέπει να προσέξουν οι...

Κακοκαιρία ΑΤΕΝA: Πως κινείται η κακοκαιρία – Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εξαιτίας της κακοκαιρίας “Atena”, η οποία εξελίσσεται σε τρεις φάσεις. Ήδη έχει ξεκινήσει σε αρκετές περιοχές με βροχές και καταιγίδες, που αναμένεται να επεκταθούν σε μεγάλο μέρος της χώρας μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, 11 Σεπτεμβρίου.

Αρχικά, οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά και η Δυτική Πελοπόννησος. Από την Τρίτη, οι βροχές και οι καταιγίδες θα επηρεάσουν περισσότερες περιοχές, κυρίως στα δυτικά, βόρεια και τη Θεσσαλία, με έντονη κεραυνική δραστηριότητα. Η κακοκαιρία χαρακτηρίζεται ως το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα με αρκετές βροχές και καταιγίδες, για το οποίο έχει εκδοθεί προειδοποίηση από την ΕΜΥ. Αν και τυπικό για την εποχή, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Την Τετάρτη, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κυρίως στα βορειοανατολικά, αλλά θα υπάρξουν βροχές και στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά για σύντομο διάστημα. Την Πέμπτη, ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά, ενώ το βράδυ της Παρασκευής θα εμφανιστούν τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες στα δυτικά.

Ήδη έχει ηχήσει το 112 σε Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, Αρκαδία, καθώς και σε άλλες περιοχές, προειδοποιώντας τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Στη Ζάκυνθο σημειώθηκαν ζημιές από τις βροχές, ενώ η Πολιτική Προστασία εξέδωσε οδηγίες για την προστασία των πολιτών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.



Ροη Ειδήσεων