Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΘέματαΠολιτισμός«ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ 2024»: Ξεσήκωσε το κοινό ο Μανώλης Κονταρός στο Άλσος Κηφισιάς

«ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ 2024»: Ξεσήκωσε το κοινό ο Μανώλης Κονταρός στο Άλσος Κηφισιάς

Σε κρητικά μονοπάτια «ταξίδεψε» χθες Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου το Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος» με τα τραγούδια του Μανώλη Κονταρού, στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού του Δήμου Κηφισιάς «ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ 2024».

«Σήμερα σκεφτήκαμε να γεμίσουμε την Κηφισιά με περήφανη… Κρήτη και χορό λεβέντικο! Λύρα, δοξάρι και μικρόφωνο στα χέρια του Μανώλη Κονταρού, που εμπνέει όλους τους λάτρεις της παραδοσιακής μουσικής. Βασικά του χαρακτηριστικά είναι η απλότητα, η αρμονία και οι λέξεις «κλειδιά». Ξέρει να «κλειδώνει» στους στίχους του αισθήματα και να μεταφέρει δυνατά ανθρώπινα μηνύματα, όπως είναι η αγάπη στη ζωή…» είπε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Χρήστος Καλός στη σύντομη παρουσίαση του δημοφιλούς Χανιώτη καλλιτέχνη, που έχει αφήσει το προσωπικό του στίγμα στην παραδοσιακή κρητική μουσική, σεβόμενος πάντα το ύφος και το ήθος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ερμηνεύοντας αγαπημένα κρητικά αλλά και δημοτικά τραγούδια, ο Μανώλης Κονταρός και η 6μελής ορχήστρα του, άλλοτε σε συγκινησιακούς και άλλοτε σε… απογειωτικούς ρυθμούς, παρέσυρε μικρούς και μεγάλους, που κατέκλυσαν το Άλσος, σε ένα αυθεντικό κρητικό γλέντι, από το οποίο έλειπε μόνο η παγωμένη… τσικουδιά!

Πέρα όμως από την επιτυχία μιας ακόμη εκδήλωσης των φετινών “ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΩΝ” από τα πιο εντυπωσιακά κομμάτια της βραδιάς ήταν η εικόνα των πολλών νέων ανθρώπων, που χόρεψαν και διασκέδασαν μέχρι τις 23.00, λόγω τήρησης του ωραρίου κοινής ησυχίας, σε παραδοσιακούς ρυθμούς μπροστά στη σκηνή, καθώς και σε άλλα σημεία του Άλσους.

Στη χθεσινή συναυλία μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Νίκος Χιωτάκης, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κα Λίλα Δραγώνα, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πρασίνου & Καθαριότητας, κ. Γιώργος Κασναφέρης,  η Εντεταλμένη Σύμβουλος Α’ ΚΑΠΗ Κηφισιά, κα Αγγελική Βαλασοπούλου και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ελπίδας» κ. Γιώργος Θωμάκος.



Ροη Ειδήσεων