Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΕπικαιρότηταΠάτρα: Νέες αποβολές για τη χρήση του κινητού - Έπαιζαν θάρρος ή...

Πάτρα: Νέες αποβολές για τη χρήση του κινητού – Έπαιζαν θάρρος ή αλήθεια

Δύο μαθητές από την Πάτρα δέχθηκαν ποινή αποβολής δύο ημερών, επειδή χρησιμοποίησαν το κινητό τηλέφωνο κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Δύο άλλοι συμμαθητές τους, που παρατήρησαν το γεγονός, το ανέφεραν, οδηγώντας στην αποβολή τους πρώτα από την τάξη και αργότερα από το σχολείο.

 

Ένας από τους μαθητές της πρώτης γυμνασίου μίλησε στην εκπομπή «Live News» και διηγήθηκε το συμβάν. «Μίλησα με ένα παιδί στην τάξη και μου είπε “θάρρος ή αλήθεια”. Παίζαμε. Και είπα θάρρος. Εκείνος μου είπε: “Έχεις το θάρρος να με βγάλεις μια φωτογραφία;”. Είπα “ναι” και τον έβγαλα», είπε αρχικά ο μαθητής.

 

«Μετά του είπα εγώ “θάρρος ή αλήθεια;” και του είπα αν μπορεί να την ανεβάσει για πέντε ημέρες». Η καθηγήτρια του παιδιού είδε τη φωτογραφία την επόμενη μέρα στον λογαριασμό του στο TikTok. Η μητέρα του μαθητή σχολίασε: «Δεν είναι βίντεο, είναι μια φωτογραφία. Δεν είναι κάποια περίεργη φωτογραφία, δεν δείχνει κάτι περίεργο». Σύμφωνα με τη μητέρα ενός άλλου μαθητή, οι καθηγητές είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δείξουν καμία επιείκεια σε περιστατικά χρήσης κινητών.

 

Παρόλο που η χρήση κινητών απαγορεύεται, βίντεο συνεχίζουν να διαρρέουν από σχολικές αίθουσες. Οι μαθητές αναφέρουν ότι, παρά τους κανόνες, ανεβάζουν βίντεο στα social media για μικρό χρονικό διάστημα και μετά τα διαγράφουν, ώστε να μη γίνουν αντιληπτά από τους καθηγητές, ή τα κρατούν στις συσκευές τους για προσωπική χρήση.

 



Ροη Ειδήσεων