Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΠόλεμος Ουκρανίας: Ρωσικό χτύπημα στην Λβιβ με 7 νεκρούς εκ των οποίων...

Πόλεμος Ουκρανίας: Ρωσικό χτύπημα στην Λβιβ με 7 νεκρούς εκ των οποίων 3 παιδια

Η ρωσική επίθεση νωρίς το πρωί στην πόλη Λβιβ στη δυτική Ουκρανία προκάλεσε τον θάνατο επτά ανθρώπων, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου Αντρίι Σαντόβι στο Telegram. Περιφερειακοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η επίθεση κατέστρεψε και ιστορικά κτήρια στο κέντρο της πόλης.

Μετά από αυτή την αιματηρή επίθεση, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους συμμάχους να ενισχύσουν την αντιαεροπορική άμυνα και ζήτησε την άδεια για πλήγματα μεγάλης εμβέλειας μέσα στη Ρωσία.

«Όσοι πείθουν τους συμμάχους να δώσουν στην Ουκρανία περισσότερες δυνατότητες μεγάλης εμβέλειας για να απαντήσει αποτελεσματικά στον τρόμο, συμβάλλουν στην αποτροπή ρωσικών τρομοκρατικών χτυπημάτων σε ουκρανικές πόλεις», ανέφερε ο Ζελένσκι.

Η επίθεση στη Λβιβ έγινε μία μέρα μετά τη φονικότερη επίθεση της χρονιάς, όταν η Ρωσία έπληξε με δύο βαλλιστικούς πυραύλους στρατιωτικό ινστιτούτο στην πόλη Πολτάβα, σκοτώνοντας 50 άτομα και τραυματίζοντας εκατοντάδες.

Μεταξύ των θυμάτων στη Λβιβ ήταν ένα κορίτσι 14 ετών, ενώ πέντε παιδιά τραυματίστηκαν, όπως ανέφερε ο περιφερειακός κυβερνήτης Μακσίμ Κοζίτσκιι μέσω Telegram. Ο δήμαρχος της Λβιβ, Αντρίι Σαντόβι, δήλωσε ότι μεταξύ των νεκρών ήταν μια μαία και ένας άνδρας, ενώ 35 άτομα λαμβάνουν ιατρική βοήθεια. Σε βίντεο στο Telegram, ο Σαντόβι εμφανίζεται ανάμεσα σε ερείπια και αναφέρει ότι πάνω από 50 κτήρια, από σχολεία μέχρι κατοικίες και κλινικές, υπέστησαν ζημιές, κυρίως στο κέντρο της πόλης.

Μάρτυρας στη Λβιβ δήλωσε επίσης στο Reuters ότι υπάρχουν ζημιές σε κτήρια.

Στη γειτονική Πολωνία, πολεμικά αεροσκάφη απογειώθηκαν για τρίτη φορά σε οκτώ ημέρες για να διασφαλίσουν την ασφάλεια του εναέριου χώρου της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων.

«Ήταν άλλη μια νύχτα με πολλή δουλειά για το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στην Πολωνία λόγω των επιθέσεων από τη ρωσική αεροπορία», ανέφερε η διοίκηση μέσω της πλατφόρμας X.

Η Ρωσία εξαπέλυσε επίσης επιθέσεις με πυραύλους στο Κίεβο και άλλες περιοχές, αλλά δεν έχουν αναφερθεί ζημιές μέχρι στιγμής.

Τις τελευταίες ημέρες, η Ρωσία βομβαρδίζει την Ουκρανία με εκατοντάδες πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, με ορισμένους Ρώσους στρατιωτικούς μπλόγκερ να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για απάντηση της Μόσχας σε πρόσφατη επιδρομή του Κιέβου σε ρωσικό έδαφος.

Η Ρωσία δεν έχει σχολιάσει ακόμα τις επιθέσεις στην Πολτάβα και τις σημερινές επιθέσεις στη Λβιβ και το Κίεβο.



Ροη Ειδήσεων