Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΡοζ κοκαΐνη, «τούσι» ή «τουσίμπι»- Το ναρκωτικό που εντόπισε η ΕΛΑΣ σε...

Ροζ κοκαΐνη, «τούσι» ή «τουσίμπι»- Το ναρκωτικό που εντόπισε η ΕΛΑΣ σε σπίτι «καβάτζα»

Της Ελευθερίας Σπυράκη 

Πριν από μερικές ημέρες, στη Μύκονο συνελήφθησαν τρία άτομα που κατείχαν και διακινούσαν μικρή ποσότητα ροζ κοκαΐνης, πρόκειται για ένα νέο, συνθετικό ναρκωτικό, που όλο και πιο συχνά τον τελευταίο έναν χρόνο οι Αρχές εντοπίζουν σε χώρες της Ευρώπης -πλέον και την Ελλάδα-.

Μάλιστα τα τελευταία 24ωρα συνελήφθη ένας 30χρονος, ο οποίος μαζί με άλλα άτομα φέρεται να εμπλέκεται σε διακίνηση του συγκεκριμένου συνθετικού ναρκωτικού.

Πρόκειται για μια σύνθεση MDMA και κεταμίνης, με ιδιαίτερα διεγερτικές επιδράσεις που παλαιότερα συναντούσε κάνεις σε ξέφρενα πάρτι με ηλεκτρονική μουσική. Πλέον, όμως, η ροζ κοκαΐνη εντοπίζεται και σε άλλες περιπτώσεις.

Σε ότι αφορά τον 30χρονο dealer, τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης (3/9) μετά από αστυνομική επιχείρηση σε οικεία – καβάντζα, ενώ στο μικροσκόπιο είναι και οι επαφές του.

Πόσο κοστίζει

Ένα μόνο γραμμάριο μπορεί να κοστίζει από 90, μέχρι και 120 δολάρια ενώ  ο λόγος της υψηλής τιμής του οφείλεται στην παραπλανητική ονομασία του, καθώς «πολλοί έμποροι εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι οι πελάτες μπερδεύουν τη μία ουσία με την άλλη και πωλούν τα πάντα σε υψηλό κόστος, ανεξάρτητα από το είδος του ναρκωτικού».

Για την υπόθεση αναζητούνται ακόμη δύο άτομα.



Ροη Ειδήσεων