Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Έκτακτο συνέδριο 1 με 3 Νοεμβρίου - Πως θα βαδίσει από...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Έκτακτο συνέδριο 1 με 3 Νοεμβρίου – Πως θα βαδίσει από εδώ και πέρα

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η εκλογή νέου προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όπως αποφασίστηκε με ευρεία πλειοψηφία στη χθεσινή Κεντρική Επιτροπή, επιβεβαιώνοντας τις εσωτερικές εντάσεις στο κόμμα. Το Έκτακτο Συνέδριο για την έγκριση των υποψηφιοτήτων δεν θα έχει καταστατικό χαρακτήρα και θα διεξαχθεί από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου. Με οριακή πλειοψηφία 87-84, εγκρίθηκε η πρόταση του Χρήστου Σπίρτζη για δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» των υποψηφίων προέδρων, παρά τις έντονες αντιδράσεις από τους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη.

Περίπου 60 μέλη της ομάδας Κασσελάκη αποχώρησαν από τη συνεδρίαση φωνάζοντας συνθήματα, όταν ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας υπέρ της πρότασης Σπίρτζη για την υποχρεωτική κατάθεση «πόθεν έσχες» από τους υποψηφίους. Οι υποστηρικτές του Κασσελάκη αντέδρασαν, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιος θα ελέγξει αυτά τα στοιχεία, γεγονός που αποκλείει από τη διαδικασία όσους δεν υποχρεούνται σε υποβολή «πόθεν έσχες».

Ο τελικός οδικός χάρτης περιλαμβάνει:

  • Έκτακτο συνέδριο από 1 έως 3 Νοεμβρίου
  • Εκλογή προέδρου στις 24 Νοεμβρίου και, αν χρειαστεί, στις 1 Δεκεμβρίου

Η νέα Κεντρική Επιτροπή θα εκλεγεί την ίδια μέρα με τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, δηλαδή στις 24 Νοεμβρίου.

Μεγάλη πλειοψηφία και χωρίς ανάγκη καταμέτρησης έλαβε η πρόταση του Θανάση Θεοχαρόπουλου, σύμφωνα με την οποία καταδικάζονται συμπεριφορές που προσβάλλουν στελέχη και μέλη του κόμματος, ιδιαίτερα αναφορές όπως «κουκουλοφόροι», «πραξικοπηματίες», «εκτροπές», καθώς και «οποιαδήποτε άλλη μορφή στοχοποίησης» που είναι ασύμβατη με τις αρχές της Αριστεράς.



Ροη Ειδήσεων