Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΘεσσαλία: Τι θα περιλαμβάνει το σχέδιο ανασυγκρότησης που εκπονεί η κυβέρνηση -...

Θεσσαλία: Τι θα περιλαμβάνει το σχέδιο ανασυγκρότησης που εκπονεί η κυβέρνηση – «πάνω στα προβλήματα» εν όψει ΔΕΘ

Με τον χρόνο να τρέχει ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το Σάββατο, η κυβέρνηση επικεντρώνεται στα ανοιχτά ζητήματα. Μέσα από τις επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σε πληγείσες περιοχές, όπως η Θεσσαλία, επιδιώκεται να δοθεί το μήνυμα ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα με αποφασιστικότητα και δεν τα παραβλέπει.

«Έχουμε θέσει τις βάσεις, γνωρίζουμε τα προβλήματα και έχουμε τραύματα να επουλώσουμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός παρουσιάζοντας το σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, το οποίο περιλαμβάνει έργα συνολικού κόστους 3 δισ. ευρώ για αποζημιώσεις και υποδομές με σύγχρονα πρότυπα ανθεκτικότητας. Επιπλέον, ανακοίνωσε τη μείωση των διοδίων στο τμήμα Μαλιακός – Κλειδί της ΠΑΘΕ κατά 17% από την 1η Οκτωβρίου έως το τέλος του 2025, εξοικονομώντας στους οδηγούς περίπου 3 ευρώ, γεγονός που λαμβάνει υπόψη τις οικονομικές πιέσεις που ασκεί ο πληθωρισμός, αν και μειώνεται σταδιακά.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων του νέου Κέντρου Υγείας στο Μουζάκι, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ΕΣΥ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν αγνόησε ποτέ τα προβλήματά του και επισήμανε ότι σημαντικοί πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης κατευθύνονται σε αναβαθμίσεις άνω των 60 δημόσιων νοσοκομείων και 150 κέντρων υγείας πανελλαδικά. Το πλήρες σχέδιο της κυβέρνησης για την υγεία θα παρουσιαστεί στη ΔΕΘ.

Η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας περιλαμβάνει μέτρα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, με έμφαση στην επιστροφή στην κανονικότητα, την επιτάχυνση των αποζημιώσεων, έργα υποδομής ύψους 1,4 δισ. ευρώ και τη διαχείριση του υδάτινου δυναμικού. Τα έργα αυτά χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: αυτά που υλοποιεί η Περιφέρεια με κρατική χρηματοδότηση για άμεση προστασία από πλημμύρες, έργα ορεινής υδρονομίας και μεγάλα έργα που χρηματοδοτούνται από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και απαιτούν μελετητική ωριμότητα.

Στόχος είναι να προστατευθεί η Θεσσαλία από μελλοντικές καταστροφές και να αναπτυχθεί περαιτέρω.



Ροη Ειδήσεων