Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑσφάλειαΒία ανηλίκων: Παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις - Αναζητούνται λύσεις

Βία ανηλίκων: Παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις – Αναζητούνται λύσεις

Το τελευταίο διάστημα, η βία μεταξύ ανηλίκων έχει εξελιχθεί σε σοβαρό πρόβλημα, με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς και την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία να συντελεί στην ένταση του φαινομένου, με περιστατικά ξυλοδαρμού, ακόμη και μέσα στους σχολικούς χώρους.

Τα τελευταία 24ωρα έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με ανήλικους που δείχνουν ιδιαίτερα επιθετική συμπεριφορά. Σε αυτό το πλαίσιο, αύριο, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, το Υπουργικό Συμβούλιο θα εξετάσει το νομικό πλαίσιο για τους γονείς των παραβατικών ανηλίκων. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει το ενδεχόμενο να αυστηροποιήσει τις διατάξεις, λόγω της αυξημένης ανησυχίας για την παραβατικότητα των ανηλίκων.

«Αυτό το πρόβλημα, δεν είναι πρόβλημα της αστυνομίας, αλλά είναι ένα βαθύτατα κοινωνικό πρόβλημα. Έχει κοινωνικές και οικογενειακές ρίζες και έχει και σχολικές ρίζες η παιδική εγκληματικότητα – παραβατικότητα. Οι αποφάσεις θα είναι περισσότερο για την επικρατούσα άποψη της ατιμωρησίας», τόνισε ο Σταύρος Μπαλάσκας και πρόσθεσε:

«Δεν μιλάμε για μικρά παιδιά 12-13 ετών, αλλά περισσότερο για τα μεγαλύτερα παιδιά 16 ετών. Είθισται τα παιδιά των 14 ετών να θεωρούνται κοινωνικά “πολύ μικρά” για να εκδηλώνουν ακραίες συμπεριφορές βίας».



Ροη Ειδήσεων