Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕθνικάΚ. Μητσοτάκης από MED9: «Να μην μετατραπεί ο νότιος Λίβανος σε μια...

Κ. Μητσοτάκης από MED9: «Να μην μετατραπεί ο νότιος Λίβανος σε μια νέα Γάζα»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή του Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα στη Σύνοδο των MED9, κατά την ομιλία του μετά το πέρας της Συνόδου.

«Αποδίδουμε μεγάλη σημασία σε μια συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας», τόνισε, επισημαίνοντας επίσης ότι «Είναι θλιβερό ότι βρισκόμαστε εδώ στην Κύπρο σε ένα κράτος που βρίσκεται κοντά στην κρίση που κλιμακώνεται στη Μέση Ανατολή και δοκιμάζει τον λαό του Λιβάνου. Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου για άμεση εκεχειρία στον Λίβανο και την Γάζα. Η ανθρωπιστική κρίση έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις. Καλούμε και εμείς αυτή τη στιγμή σε συγκράτηση ώστε ο Νότιος Λίβανος να μην μετατραπεί σε μια νέα Γάζα, θα είναι μια ανθρωπιστική τραγωδία που η περιοχή δεν την αντέχει».

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα και τη μετανάστευση, σημείωσε ότι «όλες οι χώρες της Μεσογείου είναι στην πρώτη γραμμή της κλιματικής κρίσης και είναι επιβεβλημένος ο συντονισμός μας».

«Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια ευρύτερη επισκόπηση των περιφερειακών εξελίξεων. Εκφράζω την ικανοποίησή μου γιατί το Κυπριακό, 50 χρόνια μετά την εισβολή και κατοχή, βρήκε τη θέση του στη διακήρυξή μας. Να καλωσορίσω την άτυπη τριμερή υπό τον γ.γ. του ΟΗΕ και για μια λύση βασισμένη στα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Η Ελλάδα θα είναι πάντα αρωγός, έτσι ώστε 50 χρόνια μετά να πετύχουμε την πολυπόθητη λύση», κατέληξε ο πρωθυπουργός.



Ροη Ειδήσεων