Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑστυνομικάΝεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα: Οι αρχές αντιμέτωπες με συμπτώσεις που τρομάζουν

Νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα: Οι αρχές αντιμέτωπες με συμπτώσεις που τρομάζουν

Οι Αρχές προσπαθούν να διαλευκάνουν την περίπλοκη υπόθεση με τα νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα. Η Αστυνομία αναζητά απαντήσεις, ενώ αποκαλύπτεται ότι η μητέρα της 24χρονης είχε επίσης χάσει ένα μωρό στο παρελθόν.

Σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού», είχε λάβει ανώνυμες καταγγελίες για την 24χρονη από το 2015, όταν εκείνη ήταν ακόμα ανήλικη, λόγω του δύσκολου περιβάλλοντος στο οποίο μεγάλωνε. Ο οργανισμός αφήνει υπόνοιες για «τον συντονισμό των αρμόδιων Αστυνομικών και Εισαγγελικών Αρχών, αλλά και των Κοινωνικών Υπηρεσιών», τονίζοντας ότι «η μητέρα βρισκόταν σε ευάλωτο οικογενειακό περιβάλλον από την παιδική της ηλικία».

Η δικηγόρος της νεαρής ανέφερε ότι «η Ειρήνη μεγάλωσε σε πολύ παθογενές περιβάλλον» και ότι «είχε προβλήματα με τη μητέρα της». Αυτό το δήλωσε κατά την εμφάνισή της στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» την Τετάρτη 23/10.

Ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», επεσήμανε ότι οι Αρχές γνώριζαν τις συνθήκες, αλλά λόγω έλλειψης προσωπικού δεν κατάφεραν να επέμβουν εγκαίρως, παρά μόνο μετά τον θάνατο των παιδιών.

Η δικηγόρος της 24χρονης, Βούλα Δημητριάδου, εξέφρασε απορία «γιατί τώρα», αφού οι απαραίτητες εξετάσεις έγιναν μετά τους θανάτους των μωρών και εκδόθηκαν τα ιατρικά πορίσματα.

Για το ένα από τα βρέφη, ανέφερε ότι «το παιδί κατά τον τοκετό παρουσίασε πρόβλημα υγείας και μπήκε στη θερμοκοιτίδα, ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα, έγινε νεκροψία, έγινε τοξικολογική, βρέθηκε η αιτία θανάτου που ήταν πνευμονίτιδα».

Όσον αφορά τον θάνατο του δεύτερου μωρού, δήλωσε πως «έχει ανατεθεί στην εισαγγελία, έχει γίνει τοξικολογική και υπάρχει πόρισμα για τυχόν θάνατο από επιληπτική κρίση» και ότι «διατάχθηκε εξέταση γονιδιακού ελέγχου», καθώς η μητέρα της 24χρονης είχε επίσης χάσει ένα νεογέννητο παιδί.

Η 24χρονη αρνείται κάθε ευθύνη για τους θανάτους των μωρών. Παράλληλα, η μητέρα του τέταρτου νεκρού μωρού, φίλη της 24χρονης, αποκάλυψε ότι η τελευταία την είχε ρωτήσει «γιατί την κατηγορούσε για τον θάνατο του μωρού της». Εκείνη απάντησε πως δεν είχε κατηγορήσει κανέναν, αλλά είχε υποψίες και προσπαθεί να ανακαλύψει την αιτία θανάτου του παιδιού της, συνεχίζοντας την αναζήτηση του υπεύθυνου, όποιος κι αν είναι αυτός.



Ροη Ειδήσεων