Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΑττικήΝίκος Χαρδαλιάς: Αποπέμπει υπαλλήλους της Περιφέρειας που διενεργούσαν ελέγχους σε πρατήρια καυσίμων...

Νίκος Χαρδαλιάς: Αποπέμπει υπαλλήλους της Περιφέρειας που διενεργούσαν ελέγχους σε πρατήρια καυσίμων – Όλα τα στοιχεία στον εισαγγελέα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς διερευνά με μεγάλη λεπτομέρεια το τελευταίο διάστημα καταγγελίες καταναλωτών σχετικά με παραβατικές πρακτικές σε πρατήρια καυσίμων και βιομηχανίες παραγωγής υλικών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, ο κ. Χαρδαλιάς προχώρησε στην απομάκρυνση στελεχών της Διεύθυνσης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας, η οποία έχει την αρμοδιότητα για τα πρατήρια καυσίμων.

Στόχος του Περιφερειάρχη Αττικής είναι να εξαλείψει πλήρως τις παρανομίες και την αισχροκέρδεια, διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την προστασία των καταναλωτών.

Ήδη, μικτά κλιμάκια από συναρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής διεξάγουν ελέγχους. Αυτά τα κλιμάκια αποτελούνται από ελεγκτές που προέρχονται από διαφορετικές Περιφερειακές Ενότητες, εξασφαλίζοντας έτσι αντικειμενικότητα και αποφεύγοντας συγκρούσεις συμφερόντων.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων έχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία, εκτός από τις αρμόδιες διοικητικές αρχές, και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για επιβολή κυρώσεων, όπως η ανάκληση αδειών λειτουργίας πρατηρίων καυσίμων.

Στους ελέγχους συμμετέχουν και η Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων (ΕΛ.Υ.Τ.) Αττικής, καθώς και η Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) του Υπουργείου Ανάπτυξης.



Ροη Ειδήσεων