Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣε δύο μέτωπα η μάχη με τις φλόγες στην Κορινθία: Εκκένωση στα...

Σε δύο μέτωπα η μάχη με τις φλόγες στην Κορινθία: Εκκένωση στα Σοφιανά – Άνοιξε η Κορίνθου – Πατρών

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, μαζί με κατοίκους και εθελοντές, συνεχίζουν να δίνουν μάχη με την πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή σε δασική περιοχή στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν αρκετές ενεργές διάσπαρτες εστίες. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να περιορίσουν τις εστίες δυτικά, στα όρια με την Αχαΐα, προς Δερβένι – Ευρωστίνα, αν και η φωτιά δεν έχει περάσει στην Αχαΐα. Παράλληλα, επιχειρούν ανατολικά προς Ξανθοχώρι και Λουτρό Κορινθίας.

Γύρω στις 7:00 το πρωί, οι κάτοικοι των Σοφιανών έλαβαν μήνυμα από το 112 για εκκένωση, με οδηγία να κινηθούν προς την περιοχή Ρέθι.

Με το πρώτο φως της ημέρας, ξεκίνησαν εναέριες ρίψεις νερού, ενώ οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν ισχυρές για να περιορίσουν τις εστίες και να αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Στην περιοχή επιχειρούν 406 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 123 οχήματα, μαζί με εθελοντές, ομάδες Πολιτικής Προστασίας, υδροφόρες και μηχανήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και δυνάμεις της δασικής υπηρεσίας και της αστυνομίας. Οκτώ εναέρια μέσα, συμπεριλαμβανομένων πέντε ελικοπτέρων και τριών αεροσκαφών, συνδράμουν από αέρος.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών, η οποία είχε διακοπεί τη Δευτέρα, αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 8:00 το πρωί, και πλέον η κίνηση διεξάγεται κανονικά και στα δύο ρεύματα.

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Αττικής, ο ένας με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα και ο άλλος με τραύμα στο μάτι από βολή νερού. Υπενθυμίζεται ότι χθες βρέθηκαν νεκροί δύο άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία. Οι σοροί τους εντοπίστηκαν σε δασική περιοχή στην Κόρινθο από ομάδα ΟΠΚΕ, κοντά στην κατασκήνωση Χαρούμενων Αγωνιστών, και η ταυτοποίησή τους είναι σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τους δύο άνδρες που αγνοούνταν στην περιοχή των Άνω Πιτσών Κορινθίας.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, επισκέφθηκε την περιοχή της πυρκαγιάς χθες, όπου πραγματοποίησε συντονιστική σύσκεψη στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος» με εκπροσώπους της πυροσβεστικής, των σωμάτων ασφαλείας, των ενόπλων δυνάμεων και των ΟΤΑ.



Ροη Ειδήσεων