Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣε κρίσιμη κατάσταση μαθήτρια από μηνιγγίτιδα σε σχολείο στην Πάτρα

Σε κρίσιμη κατάσταση μαθήτρια από μηνιγγίτιδα σε σχολείο στην Πάτρα

Κρίσιμη είναι η κατάσταση της μαθήτριας του 6ου ΕΠΑΛ που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα, ύστερα από την λιποθυμία που είχε στο σχολείο της.

Η κοπέλα ασθένησε από μηνιγγίτιδα και ταυτόχρονα σύμφωνα με τα όσα τονίζει η αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Άννα Μαστοράκου, στο dete.gr πάσχει από πνευμονία. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην αναζήτηση του μικροβίου και του αίτιου που προκάλεσε την ασθένεια του κοριτσιού. Περιμένουμε έτσι τα αποτελέσματα των εξετάσεων, έτσι ώστε στη συνέχεια να πάρουμε και τις ανάλογες αποφάσεις».

Ταυτόχρονα με τις εξετάσεις του κοριτσιού γίνεται ήδη ανίχνευση των επαφών της κοπέλας και του στενού περιβάλλοντος της.

Σύμφωνα με την κ. Μαστοράκου οι στενές επαφές του κοριτσιού είναι η συμμαθήτρια της που καθόταν δίπλα της στο ίδιο θρανίο και τα άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος της ασθενούς.

«Είναι μικρός ο αριθμός των επαφών της σχετικά. Αυτό όμως που θέλω να υπογραμμίσω σε περίπτωση που κάποιο άτομο από το σχολείο ή γενικότερα του περιβάλλοντος της εμφανίσει συμπτώματα πυρετού, εξανθήματα ή λιποθυμία τότε θα πρέπει να σπεύσει στο νοσοκομείο.

Δεν χρειάζεται πανικός, αυτό που χρειάζεται είναι ψυχραιμία και οι σωστές και συντονισμένες κινήσεις από όλους μας». Σημειώνουμε ότι τα σχολεία του 6ου και του 2ου ΕΠΑΛ (συστεγάζονται) μέχρι τουλάχιστον έως την Τρίτη, ανάλογα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων που θα δείξουν τα αίτια του μικροβίου.



Ροη Ειδήσεων