Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΣοκάρει η αποκάλυψη του 6 φορές χρυσού Ολυμπιονίκη, Κρις Χόι: «Έχω δύο...

Σοκάρει η αποκάλυψη του 6 φορές χρυσού Ολυμπιονίκη, Κρις Χόι: «Έχω δύο με τέσσερα χρόνια ζωής»

Σοκ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του έξι φορές χρυσού Ολυμπιονίκη της ποδηλασίας, σερ Κρις Χόι, ότι ο καρκίνος του βρίσκεται σε τελικό στάδιο.

Ο θρυλικός ποδηλάτης ανέφερε ότι οι γιατροί τον ενημέρωσαν πως έχει «δύο με τέσσερα χρόνια» ζωής λόγω της ασθένειας.

Ο Κρις Χόι είχε γνωστοποιήσει ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο τη διάγνωσή του με καρκίνο και την έναρξη χημειοθεραπείας, αλλά τότε είχε δηλώσει ότι η θεραπεία «πηγαίνει πολύ καλά».

Σε δηλώσεις του στους Sunday Times, αποκάλυψε πως ήξερε εξαρχής ότι η ασθένεια ήταν ανίατη. Όταν ρώτησε τους γιατρούς πόσος χρόνος του απομένει, όπως είπε, η απάντηση ήταν: «Δύο έως τέσσερα χρόνια».
«Όλοι γεννηθήκαμε και όλοι πεθαίνουμε, και αυτό είναι απλώς μέρος της διαδικασίας», είπε χαρακτηριστικά ο Χόι στους Sunday Times.

«Συχνά σκέφτεσαι, μήπως είμαι τυχερός που υπάρχει φάρμακο που μπορεί να καθυστερήσει τον θάνατο για όσο γίνεται περισσότερο. Όμως το μεγαλύτερο μέρος της μάχης με τον καρκίνο για μένα δεν ήταν σωματικό. Ήταν στο μυαλό μου», είπε.

Σύμφωνα με όσα είπε, αρχικά αψήφησε έναν πόνο στον ώμο, πιστεύοντας πως ήταν τραυματισμός από το γυμναστήριο. Ωστόσο, όταν έκανε εξετάσεις, ο γιατρός του είπε: «Λυπάμαι πραγματικά. Υπάρχει ένας όγκος στον ώμο σας».

Μια άλλη εξέταση αποκάλυψε καρκίνο στον προστάτη, ο οποίος είχε κάνει μετάσταση στον ώμο, τη λεκάνη, το ισχίο, τη σπονδυλική στήλη και τα πλευρά του.

«Και κάπως έτσι», πρόσθεσε ο Κρις Χόι, «έμαθα πώς θα πεθάνω».
Η σύζυγός του διαγνώστηκε επίσης με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η οικογένειά του έχει υποστεί πολλά χτυπήματα, καθώς η σύζυγός του, Σάρα, διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας.

«Αυτή ήταν η πιο δύσκολη στιγμή για μένα, που με έκανε να σκεφτώ, γιατί εγώ; Τι ακριβώς συμβαίνει εδώ; Ήταν ένα σοκ, τη στιγμή που ήδη πάλευα με τόσα. Νομίζεις ότι δεν μπορεί να γίνει χειρότερο και ξαφνικά διαπιστώνεις ότι μπορεί. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο», εξήγησε.

Ο Χόι δήλωσε στη συνέντευξή του: «Είμαι, κατά γενική ομολογία, θετικός άνθρωπος και νιώθω πραγματική ευτυχία. Αυτό είναι μεγαλύτερο από οποιονδήποτε Ολυμπιακό τίτλο. Είναι για μένα μια βαθύτερη εκτίμηση της ζωής και εύρεση χαράς», συμπλήρωσε.

«Δεν λέω απλά λόγια. Έχω μάθει να ζω στο παρόν και να βιώνω ημέρες αληθινής χαράς και ευτυχίας. Δεν πρόκειται για άρνηση ή αυταπάτη. Είναι για την αναγνώριση του τι μπορούμε να ελέγξουμε. Ο φόβος και το άγχος προκύπτουν από την προσπάθεια να προβλέψουμε το μέλλον. Όμως, το μέλλον είναι κάτι αφηρημένο στο μυαλό μας. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι έχουμε περιορισμένο χρόνο στη γη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κρις Χόι είναι ένας ζωντανός θρύλος της ποδηλασίας. Κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό σπριντ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000, το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στην Αθήνα το 2004 στο 1 χλμ. χρονομέτρηση, τρία χρυσά στο Πεκίνο το 2008 και δύο ακόμη στο Λονδίνο το 2012.

Αποσύρθηκε από την ποδηλασία το 2013, με συνολικά 17 παγκόσμιους τίτλους σε τέσσερα αγωνίσματα, καθιστώντας τον τον πιο επιτυχημένο ποδηλάτη πίστας όλων των εποχών.

«Όσο παράξενα κι αν νιώθω, αυτή είναι η φυσική πορεία των πραγμάτων», είπε ο Χόι, πατέρας δύο παιδιών, στη συνέντευξή του στους Sunday Times.

«Πολλοί θάνατοι είναι ξαφνικοί, χωρίς να υπάρχει η ευκαιρία να πεις αντίο ή να συμφιλιωθείς με τα πάντα. Όμως εμένα μου δόθηκε αρκετός χρόνος», ανέφερε επίσης.



Ροη Ειδήσεων