Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΥπόθεση Novartis: Άρση του καθεστώτος προστατευόμενων μαρτύρων - Τι είπε ο Αντώνης...

Υπόθεση Novartis: Άρση του καθεστώτος προστατευόμενων μαρτύρων – Τι είπε ο Αντώνης Σαμαράς

Η Οικονομική Εισαγγελία αποφάσισε να άρει το καθεστώς προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικαστική προστασία των δύο μαρτύρων σταματά μετά από εισήγηση της επίκουρης εισαγγελέως Ελένης Παπαδόπουλου, που υπηρετεί στην Οικονομική Εισαγγελία. Επίσης, αναστέλλεται η προστασία τους από ποινικές διώξεις.

Οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες είναι η «Αικατερίνη Κελέση» και ο «Μάξιμος Σαράφης».

Αυτή η απόφαση αναμένεται να πυροδοτήσει εξελίξεις, καθώς πολιτικά πρόσωπα που είχαν αναφερθεί από τους δύο μάρτυρες, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, και ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, πιθανόν να κινηθούν νομικά εναντίον τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας τρίτος προστατευόμενος μάρτυρας έχει ήδη αποποιηθεί το καθεστώς προστασίας του από μόνος του.

Σε δήλωσή του, ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε: «Η απόφαση της Δικαιοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική. Διότι ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για την πλήρη κι επίσημη αποκάλυψη της σκευωρίας Νοβάρτις. Θα φανερωθούν τα αίτια και οι πρωταγωνιστές αυτής της αθλιότητας. Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτήν την εξέλιξη. Έρχεται η ώρα της αλήθειας. Μέχρι τέλους. Για όλα – και για όλους!».



Ροη Ειδήσεων