Επικίνδυνη κλιμάκωση σημειώνεται στη σύγκρουση μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας, καθώς οι δύο πυρηνικές δυνάμεις αντάλλαξαν πυραυλικές επιθέσεις και επιθέσεις με drones, φτάνοντας πιο κοντά από ποτέ σε ανοιχτό πόλεμο. Το Σάββατο, η Ινδία κατηγορήθηκε για εξαπόλυση έξι πυραύλων εδάφους-αέρος κατά στρατιωτικών βάσεων του Πακιστάν, με το Ισλαμαμπάντ να απαντά άμεσα με αντίποινα στο πλαίσιο της επιχείρησης Bunyan Ul Marsoos, πλήττοντας ινδικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Παντζάμπ και στο Κασμίρ.
Στην Ινδία, περιοχές όπως το Παντζάμπ και η Χαριάνα τέθηκαν σε κόκκινο συναγερμό, με διαταγές περιορισμού κυκλοφορίας και εφαρμογή συσκότισης. Ενώ το Νέο Δελχί δεν επιβεβαίωσε άμεσα τις πακιστανικές αναφορές, το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και εντοπίζουν εναέριες απειλές. Παράλληλα, επιβεβαίωσε την κατάρριψη δεκάδων πακιστανικών drones πάνω από την Αμριτσάρ και άλλες περιοχές.
Ανάλογες επιθέσεις σημειώθηκαν και νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, με το Πακιστάν να καταγγέλλει χτυπήματα σε στρατηγικές του βάσεις, όπως η Νουρ Χαν, κοντά στο Ισλαμαμπάντ, οδηγώντας στο προσωρινό κλείσιμο του εναέριου χώρου της χώρας. Η επίθεση προκάλεσε πανικό σε κατοίκους, με εκρήξεις και φλόγες να καταγράφονται σε βίντεο.
Η ένταση πυροδοτήθηκε μετά από τρομοκρατική επίθεση στο Κασμίρ, που στοίχισε τη ζωή σε 25 Ινδούς τουρίστες, με την Ινδία να κατηγορεί το Πακιστάν. Η Ινδία αντέδρασε με στοχευμένες επιθέσεις, ενώ το Ισλαμαμπάντ απάντησε με κύμα drones, που σύμφωνα με την Ινδία στόχευαν όχι μόνο στρατιωτικούς στόχους αλλά και θρησκευτικά κτίρια. Ο Πακιστανός υπουργός Πληροφοριών αρνήθηκε την επίθεση, ωστόσο άλλοι αξιωματούχοι έκαναν λόγο για στρατιωτική «προθέρμανση».
Μετά την πακιστανική αντεπίθεση, ο πρωθυπουργός συγκάλεσε το ανώτατο όργανο πυρηνικού ελέγχου, ενώ ο Υπουργός Σχεδιασμού δήλωσε πως τα πλήγματα περιορίστηκαν αυστηρά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις για να αποφευχθούν απώλειες αμάχων, προειδοποιώντας για τις συνέπειες υπέρβασης του «πυρηνικού ορίου».
Σε διεθνές επίπεδο, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο επικοινώνησε με την πακιστανική ηγεσία, καλώντας σε άμεση αποκλιμάκωση και προτείνοντας διαμεσολάβηση των ΗΠΑ για την αποτροπή μιας πλήρους σύρραξης.