Η διεθνής διασύνδεση της Ελλάδας αναβαθμίζεται σημαντικά, καθώς αυξάνονται οι πτήσεις από βασικές τουριστικές αγορές, ενισχύοντας την εικόνα της χώρας ως ελκυστικού προορισμού. Η αεροπορική δραστηριότητα μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ κορυφώνεται, με 103 πτήσεις την εβδομάδα προς την Αθήνα. Αντίστοιχα, ενισχυμένη είναι η σύνδεση με τον Καναδά, όπου η Transat εκτελεί 10 εβδομαδιαίες πτήσεις, ενώ η Air Canada προσανατολίζεται σε σχεδόν ετήσια παρουσία.
Από το 2026, στον χάρτη των νέων συνδέσεων προστίθεται η Riyadh Air, ενισχύοντας την παρουσία της Σαουδικής Αραβίας στην ελληνική αγορά.
Η Ινδία αναδεικνύεται ως ανερχόμενη δύναμη για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς αναμένονται άνω των 100 εκατομμυρίων εξωτερικών ταξιδιών Ινδών μέχρι το 2030. Η χαμηλού κόστους IndiGo σχεδιάζει την απευθείας σύνδεση Αθήνας – Νέου Δελχί από το 2026, ενώ η Aegean εξετάζει να δρομολογήσει νωρίτερα τη δική της πτήση προς Ινδία, αξιοποιώντας τα νέα της Airbus A321neo Long Range αεροσκάφη.
Παράλληλα, εξετάζεται η απευθείας σύνδεση της Κρήτης με την Ινδία με αφορμή τη συμμετοχή της ινδικής GMR Airports Limited στο έργο του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι.
Η καναδική αγορά ενισχύεται με τις πτήσεις Αθήνα – Τορόντο και Αθήνα – Μόντρεαλ από τις Air Canada και Air Transat, με την πρώτη να μελετά επέκταση της παρουσίας της καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η Delta, η οποία σχεδιάζει περιορισμένο διάλειμμα μόνο για λίγες εβδομάδες το χειμώνα.
Η διείσδυση σε αραβικές αγορές συνεχίζεται δυναμικά. Το νέο δρομολόγιο Αθήνα – Ερμπίλ από την Aegean προστίθεται στα ήδη ενεργά προς Ριάντ και Τζέντα, τα οποία εξυπηρετούν τόσο η Aegean όσο και η Saudi Arabian Airlines. Η Gulf Air συνδέει την Αθήνα με το Μπαχρέιν, ενώ η Qatar Airways διατηρεί τη γραμμή Αθήνα – Ντόχα.
Από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι Etihad Airways, Emirates, Aegean και Air Arabia δραστηριοποιούνται στις συνδέσεις με Άμπου Ντάμπι, Ντουμπάι και Σάρτζα αντίστοιχα. Η Air Arabia ενισχύει τη συχνότητα του δρομολογίου για Σάρτζα, εκτελώντας πλέον καθημερινές πτήσεις, ανταποκρινόμενη στην αυξημένη ζήτηση.
Η στρατηγική στόχευση του ελληνικού τουρισμού προς χώρες του Κόλπου ενισχύεται και από τον σχεδιασμό του υπουργείου Τουρισμού, με σκοπό την αύξηση των εσόδων και τη διεύρυνση της παρουσίας της Ελλάδας στις αγορές υψηλής κατά κεφαλήν δαπάνης.