Ένα σοβαρό περιστατικό τροφικής δηλητηρίασης καταγράφηκε στη Θεσσαλονίκη, με έναν 22χρονο να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου μετά την κατανάλωση σούσι. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο νεαρός είχε μολυνθεί από το παράσιτο «ανισάκις», γνωστό και ως ανισακίαση, που συναντάται σε ωμά ή ανεπαρκώς μαγειρεμένα ψάρια.
Ο 22χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και έλαβε εξειδικευμένη φαρμακευτική αγωγή. Η κατάσταση της υγείας του πλέον είναι σταθερή και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Πρόκειται για το πρώτο επίσημο περιστατικό ανισακίασης στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας τη σημασία της σωστής επεξεργασίας και τήρησης θερμοκρασιών στα ωμά ψάρια.