Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022


ΑρχικήΥγείαΑπόλυτη κυριαρχία Πατούλη στο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Απόλυτη κυριαρχία Πατούλη στο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Μεγάλος νικητής των εκλογών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αναδείχθηκε σήμερα ο Γιώργος Πατούλης, ανανεώνοντας για τέταρτη συνεχή φορά τη θητεία του στο τιμόνι του συλλόγου και γίνεται πλέον ο μακροβιότερος πρόεδρος του ΙΣΑ.

Με το κλείσιμο της κάλπης, εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ του συλλόγου στις σημερινές εκλογές, καθώς η διοικούσα παράταξη «Αδέσμευτο Ιατρικό Μέτωπο ΔΗ.Κ.Ι. – Ι.Σ.Α κατέκτησε τις 9 από τις 17 έδρες με 50,64% επί του συνόλου των ψήφων.

Μια ακόμα επιτυχία για τον Περιφερειάρχη Αττικής, που πήρε το χρίσμα του προέδρου του ΙΣΑ για μια ακόμα τετραετία, δίνοντας την εκλογική μάχη σε δυσμενέστερες συνθήκες από αυτές των εκλογών του 2018.

Η πανδημική κρίση των δύο τελευταίων ετών προκλεσε έντονες ζυμώσεις στον ιατρικό κόσμο, ο οποίος έδωσε την μάχη πρώτης γραμμής απέναντι στον κορονοϊό. Το συνεχόμενο crash test των αντοχών του ΕΣΥ, η κόπωση των νοσοκομειακών ιατρών από την εντατική εργασία και κυρίως η μη δικαίωση συνδικαλιστικών αιτημάτων τους από τη κυβέρνηση, ήταν για πολλούς οι δυνητικοί αρνητικοί παράγοντες για την εκ νέου επικράτηση του Γιώργου Πατούλη. Αν σε αυτά προστεθούν οι έντονες διαμαρτυρίες των ιδιωτών ιατρών για την όλη διαχείριση του οικογενειακού ιατρού, αλλά και η εντεινόμενη διαμάχη με το Υπουργείο Υγείας για το clawback, κάθε άλλο παρά θετικά μηνύματα προοιώνιζαν για τους «γαλάζιους» υποψήφιους.

Για μια ακόμα φορά όμως, ο Γιώργος Πατούλης κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων του, καθώς στη μακρά του συνδικαλιστική θητεία  έχει αποδείξει ότι μπορεί να τηρεί τις απαραίτητες ισορροπίες και να προωθεί με τρόπο αποτελεσματικό και ρεαλιστικό τα αιτήματα του κλάδου, χωρίς επιφανειακές ρήξεις και – κυρίως – χωρίς να υπαναχωρεί μπροστά στις θέσεις της εκάστοτε κυβέρνησης.

Εξάλλου, όπως είχε τονίσει σε πρόσφατη συνέντευξή του λίγες μέρες πριν από τις εκλογές «αγωνιστήκαμε χωρίς κομματικές παρωπίδες, προτάσσοντας πάντα το συμφέρον του ιατρικού κόσμου και του ασθενή», μια αρχή που τήρησε κατά γράμμα, καθώς οι πρόσφατες εξαγγελίες Πλεύρη για βελτίωση του μισθολογικού καθεστώτος των νοσοκομειακών γιατρών, αλλά και οι δεσμεύσεις του για ικανοποίηση αιτημάτων του κλάδου, φέρουν βάσει πληροφοριών έντονη τη σφραγίδα της διαμεσολάβησης Πατούλη.

Ένας ακόμα κίνδυνος, αυτός της αποχής – ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι στον εκλογικό αγώνα συμμετείχαν 11 παρατάξεις έναντι οκτώ το 2018 – τελικώς αποφεύχθηκε, με 8.157 γιατρούς να συμμετέχουν στις φετινές εκλογές, έναντι των 6.569 που ψήφισαν στις προηγούμενες.

Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων νωρίς το βράδυ, διάχυτη ήταν η χαρά στο επιτελείο Πατούλη, ο οποίος σε δηλώσεις του ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους συναδέλφους του που έδωσαν δυναμικό παρών στις εκλογές. «Συγχαίρω τους εκπροσώπους όλων των παρατάξεων, οι οποίοι συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Ο ιατρικός κόσμος εμπιστεύεται τον ΙΣΑ, στην εκπροσώπησή του, για να διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματά του. Η ΔΗΚΙ-ΙΣΑ σε μία δύσκολη συγκυρία, πέτυχε μία μεγάλη νίκη, και μάλιστα αυξάνοντας τη συμμετοχή των ιατρών. Προχωράμε όλοι μαζί ενωμένοι και δυνατοί. Η φωνή των ιατρών της Αθήνας παραμένει ισχυρή», τόνισε ο εκ νέου εκλεγείς πρόεδρος του ΙΣΑ

Τα αποτελέσματα των εκλογών

–      ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ – ΔΗ.Κ.Ι. – Ι.Σ.Α: 50,64% και 9 έδρες

–      ΚΙΝΗΜΑ ΙΑΤΡΩΝ-ΚΙΝΗΜΑ ΝΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ (ΚΙΝΙ): 10,54% και 2 έδρες

–      ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ -ΔΗ.ΠΑ.Κ:8,13% και 1 έδρα

–      ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑΤΡΩΝ: 7,30% και 1 έδρα

–      ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: 6,31% και 1 έδρα

–      ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΙΑΤΡΟΙ (ΕΛΕΥ.Σ.Ι.): 5,18% και 1 έδρα

–      ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΙΑΤΡΩΝ ΙΣΑ: 4,68% και 1 έδρα

–      ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΣΚ ΙΑΤΡΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: 3,86% και 1 έδρα

–      ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Α.Ι.Κ.: 2,86% και καμία έδρα

–      ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ: 0,51% και καμία έδρα

Η διαδικασία καταμέτρησης των υπολοίπων σωμάτων θα συνεχιστεί και μετά το πέρας του η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα εκδώσει το επίσημο πρακτικό με τα ονόματα των μελών του νέου ΔΣ.


Ροη Ειδήσεων