Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023


ΑρχικήΑττικήΠΕ Κεντρικού Τομέα ΑθηνώνΔήμος Ζωγράφου: Νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων για μια πιο καθαρή και πιο...

Δήμος Ζωγράφου: Νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων για μια πιο καθαρή και πιο όμορφη πόλη

Σε λειτουργία τέθηκαν οι 6 νέοι διπλοί βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων που έχουν τοποθετηθεί σε σημεία της πόλης, όπου υπάρχει μεγάλος φόρτος απορριμμάτων.

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας πραγματοποίησε αυτοψία στα σημεία και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτρης Δήμας του έδειξε πώς λειτουργεί το σύστημα περισυλλογής των απορριμμάτων και καθαρισμού των κάδων.

Οι τρεις νέοι διπλοί συμπιεσμένοι υπόγειοι κάδοι, τόσο για οικιακά, όσο και για ανακυκλώσιμα απορρίμματα, βρίσκονται στα εξής σημεία:

  • Ευθ.Κλάδου και Αλ.Παπάγου
  • Αγ. Γεωργίου και Καζαντζάκη
  • Περσεπόλεως και Χαράλαμπου Μούσκου

Επιπλέον, οι τρεις νέοι διπλοί ασυμπίεστοι βυθιζόμενοι κάδοι, με μεγάλη χωρητικότητα, έχουν τοποθετηθεί στα εξής σημεία:

  • Ωρίωνος και Ηρώων Πολυτεχνείου
  • Καβαθά και Γ. Παπανδρέου
  • Παπακωνσταντίνου και Χαράλαμπου Μούσκου

Οι νέοι υπόγειοι κάδοι χρηματοδοτήθηκαν, ύστερα από ενέργειες του Δήμου Ζωγράφου, από το Πράσινο Ταμείο και το πρόγραμμα αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα σημεία στον Δήμο.

Με τη συλλογή οικιακών και ανακυκλώσιμων απορριμμάτων ο Δήμος Ζωγράφου δίνει έμφαση στην ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων, προωθεί την εξοικονόμηση χώρων και τη μείωση της υγειονομικής ταφής, συμβάλλοντας σε ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο περιβάλλον.


Ροη Ειδήσεων