Κυριακή 4 Ιουνίου 2023


ΑρχικήΠρόσωπαΑπόψειςΕκλογές 2023: Έρχονται εκπλήξεις στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

Εκλογές 2023: Έρχονται εκπλήξεις στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

Την Παρασκευή θα ανακοινωθεί και το ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας όπου μαθαίνω πως αναμένονται και εκπλήξεις τόσο για αυτούς που θα επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και για αυτούς που δεν θα επιλέξει.

Έβαλα τη γάτα να το ψάξει λοιπόν και με ενημέρωσε πως στις πρώτες έξι εκλόγιμες όπως φαίνεται θέσεις θα υπάρξουν τρεις άντρες και τρεις γυναίκες. Σίγουρος θεωρείται ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική και το ταμείο ανάκαμψης Θόδωρος Σκυλακάκης που ήταν στο επικρατείας και στις προηγούμενες εκλογές ενώ τη θέση για τους Απόδημους θα καλύψει ο Υπoυργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης ο οποίος οφείλουμε να πούμε πως έκανε δυναμική επαναφορά καθώς αξιολογήθηκε ιδιαίτερα ως θετική η μέχρι τώρα θητεία του και κυρίως οι χειρισμοί του στο θέμα των πυρκαγιών πέρσι το καλοκαίρι.

Τις υπόλοιπες θέσεις θα τις καλύψουν άνθρωποι της κοινωνίας των πολιτών με μεγάλη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και μαθαίνω πως συζητείται έντονα το όνομα της Ειρήνης Αγαπηδάκη με σημαντικό έργο ως ειδική γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων αλλά και ως γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας. Όπως μου διευκρίνησε η γάτα στο επικρατείας δεν θα είναι ο Σταύρος Παπασταύρου ο οποίος έχει επανέλθει στο Μέγαρο Μαξίμου και από τον Σεπτέμβριο τον περιμένει και πολύ δουλειά, αλλά ούτε και οι Σκέρτσος και Γεραπετρίτης.

Και πράγματι από όσα μου λέει η γάτα όλες οι τελευταίες αναλύσεις στο Μαξίμου δείχνουν πως οι ψηφοφόροι που είχαν αποστασιοποιηθεί το τελευταίο διάστημα επανέρχονται. Το γεγονός επίσης ότι η ΝΔ καταγράφει μια συσπείρωση κάτω από το 75% και παρόλα αυτά προηγείται με 6-7 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί στα κυβερνητικά στελέχη την πεποίθηση πως η αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες είναι εφικτή.

Τέλος να σας πω πως με μεγάλη χαρά υποδέχτηκαν στο Μαξίμου τις δηλώσεις Βαρουφάκη για τις τράπεζες καθώς θεωρούν πως επαναφέρουν στους πολίτες πολύ άσχημες μνήμες από τις χειρότερες στιγμές της κρίσης και στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία το ενδεχόμενο μιας συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με το ΜΕΡΑ25.

Ανάλογα συναισθήματα προκάλεσαν και οι εσωκομματικές διαμάχες στο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου και το ενδεχόμενο πτώσης της δύναμης της Ελληνικής Λύσης που μέχρι σήμερα κατέγραφε υψηλά ποσοστά κυρίως στη Βόρειο Ελλάδα, εκεί που η ΝΔ φαίνεται να έχει κάποια προβλήματα.

Γράφει ο Δημήτρης Κοτταρίδης

Πηγή: Newsbomb.gr


Ροη Ειδήσεων