Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023


ΑρχικήΠρόσωπαΑπόψειςΓιατί η κυβέρνηση εκτιμά πως ο Τσίπρας αναγκάστηκε να κάνει πρόταση μομφής;

Γιατί η κυβέρνηση εκτιμά πως ο Τσίπρας αναγκάστηκε να κάνει πρόταση μομφής;

Ως μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να αναδείξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το κυβερνητικό του έργο και να απαντήσει ουσιαστικά στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για τις υποκλοπές θεωρούν στο Μέγαρο Μαξίμου την πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τη γάτα την κίνηση αυτή στο Μαξίμου την ανέμεναν εδώ και καιρό ως μία κίνηση εντυπωσιασμού και εσωτερικής κατανάλωσης με στόχο να υπάρξει συσπείρωση στον ΣΥΡΙΖΑ και αν αλλάξει και η προεκλογική ατζέντα από την οικονομία, θέμα που δίνει σημαντικό προβάδισμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως μου μετέφερε η γάτα συνεργάτες του Πρωθυπουργού θεωρούν πως ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να κάνει αυτή την πρόταση δυσπιστίας καθώς βλέπει πως 40 μέρες πριν από τη διάλυση της Βουλής και τις εκλογές το κόμμα του παραμένει 8 μονάδες πίσω από τη ΝΔ. Μάλιστα η κυβέρνηση όσον αφορά το θέμα των επισυνδέσεων συνεχίζει να μην έχει καμία ουσιαστική φθορά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που επέστρεψε χθες βράδυ από την Κρήτη όπου πραγματοποίησε περιοδεία, έστω και μισή, θα σηκώσει λοιπόν το γάντι και θα απαντήσει σε όλα. Η γάτα μάλιστα μου διευκρίνισε πως ο Πρωθυπουργός δεν θα επιλέξει μια σφοδρή αντιπαράθεση, αντιθέτως θα δράξει την ευκαιρία να προχωρήσει σε έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου και να παρουσιάσει και τις βασικές του δεσμεύσεις για την οικονομία για τη νέα τετραετία. Στόχος του να φέρει για μία ακόμα φορά τον Αλέξη Τσίπρα σε δύσκολη θέση αναδεικνύοντας, όπως μου λέει η γάτα, τον προβληματικό λόγο και την έλλειψη ουσιαστικού σχεδιασμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επόμενη μέρα.

Προνομιακό πεδίο για τον Πρωθυπουργό θεωρούνται και τα εθνικά μας θέματα και το μεταναστευτικό και είναι δεδομένο πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί και σε αυτά στην ομιλία του. Τώρα όσον αφορά τον λόγο για τον οποίο κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαθαίνω πως θα επισημάνει πως μόλις ενημερώθηκε έσπευσε να πράξει τα δέοντα. Θα υπενθυμίσει πως η κυβέρνηση προχώρησε σε αλλαγές συγκεκριμένων προσώπων, πρόσθεσε εγγυήσεις με την παρουσία δεύτερου εισαγγελέα, έθεσε ειδικές προϋποθέσεις για την παρακολούθηση των πολιτικών, προϋποθέσεις που περνούν μέσα από τη Βουλή ενώ άλλαξε και το απόρρητο.

Από εκεί και πέρα θα επαναλάβει πως τον έλεγχο τον κάνει η δικαιοσύνη προσθέτοντας πως ο κ. Ράμμος για το μόνο που μπορεί να ενημερώσει είναι για το αν έγιναν νόμιμα ή όχι οι επισυνδέσεις. Όπως μου έλεγαν μάλιστα συνεργάτες του Πρωθυπουργού ο κ. Ράμμος δεν έχει τη δικαιοδοσία και δεν μπορεί να κρίνει το νόμιμο ή το παράνομο των παρακολουθήσεων και πρόσθετα πως είναι λογικό να μην αποκαλύπτεται ο λόγος της παρακολούθησης πολιτικών προσώπων από τη στιγμή που η επισύνδεση είναι νόμιμη και ιδιαίτερα μάλιστα όταν δεν έχει προκύψει κάτι επιβαρυντικό για τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Σύμφωνα με τη γάτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν προτίθεται κλείνοντας την ομιλία του να αποκαλύψει την ημερομηνία των εκλογών, η γάτα όμως, που ξέρει τα πάντα, επιμένει πως η 9η Απριλίου παραμένει η επικρατέστερη ημερομηνία.

Γράφει ο Δημήτρης Κοτταρίδης

Πηγή: Newsbomb.gr


Ροη Ειδήσεων