Κυριακή 4 Ιουνίου 2023


ΑρχικήΑττικήΠΕ Ανατολικού Τομέα ΑθηνώνΠαιδιά του 1ου Γενικού Λυκείου Καλυβίων μαθαίνουν για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του...

Παιδιά του 1ου Γενικού Λυκείου Καλυβίων μαθαίνουν για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Δήμου Σαρωνικού

Μια σύσκεψη διαφορετική από τις συνηθισμένες πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 6 Απριλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου: Μαθήτριες και μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Καλυβίων κάθισαν στις θέσεις των δημοτικών συμβούλων προκειμένου να ενημερωθούν από τον διευθυντή Τεχνικών Ανταποδοτικών Υπηρεσιών και Έργων Υποδομών Ευάγγελο Βιτώρο, την μηχανικό Δέσποινα Μπαλάσκα και τους εργαζόμενους Δημήτρη Αγγελή και Παντελή Πουρουλά, για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του δήμου καθώς και για τις δράσεις αντιμετώπισης και προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

Η επίσκεψη των παιδιών εντάσσεται στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα ARSINOE που εκπονείται από το ΕΛΙΑΜΕΠ, ως ένας εκ των εταίρων του έργου, που επικεντρώνεται στην κλιματική αλλαγή. Ειδικότερα, το έργο με τίτλο «Κλιματικά ανθεκτικές περιοχές μέσω συστημικών λύσεων και καινοτομιών» (Climate Resilient Regions Through Systemic Solutions and Innovations) – ARSINOE) χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συμμετέχουν 41 εταίροι από 15 χώρες με συντονιστή το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σκοπεύει να αλλάξει τους κανόνες στη διαμόρφωση συνθηκών προς την επίτευξη ανθεκτικότητας, διαμορφώνοντας περιφερειακά πακέτα καινοτομίας, τα οποία οικοδομούν ένα οικοσύστημα για την ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων μέτρων και λύσεων προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή σε όλη την Ευρώπη.

Τα παιδιά πρόκειται να συμμετάσχουν στη 2η Συνέλευση Νέων για την Κλιματική Αλλαγή όπου θα προτείνουν λύσεις που με σημείο αναφοράς την μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας, θα επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Η 2η Συνέλευση Νέων θα πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας, στο αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης».


Ροη Ειδήσεων