Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023


ΑρχικήΠρόσωπαΑπόψειςΠότε θα ανακοινωθούν οι εκλογές, ποιοι θα τις «τρέξουν» και πού θα...

Πότε θα ανακοινωθούν οι εκλογές, ποιοι θα τις «τρέξουν» και πού θα στηριχθεί η κυβέρνηση

Η «γάτα της Ηρώδου Αττικού» αποκαλύπτει την ημερομηνία που θα προκηρυχθούν οι εκλογές, τα πρόσωπα που θα «τρέξουν» την προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας και τους άξονες στους οποίους θα «πατήσει» το αφήγημα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εμείς από εδώ σας είχαμε πει εδώ και καιρό πως οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 9 Απριλίου και σήμερα η γάτα θα μας αποκαλύψει και τα διαδικαστικά. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα άκουσε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 2 ή στις 3 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει και τις προθέσεις του. Στις 10 Μαρτίου θα προκηρυχθούν οι εκλογές και θα διαλυθεί η Βουλή αφού περάσει και το νομοσχέδιο για την αύξηση του κατώτατου μισθού, κάτι που είχε ανακοινωθεί από την κυβέρνηση ήδη εδώ και μήνες και στο Μαξίμου δεν θέλουν να συνδέεται με τις εκλογές.

Στα της προεκλογικής εκστρατείας, είπαμε και χθες, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναλαμβάνει τον κομβικότερο ρόλο, αυτό του συντονιστή οργάνωσης του εκλογικού αγώνα με αναπληρωτή του τον βουλευτή Πειραιά Χριστόφορο Μπουτσικάκη ο οποίος δεν θα κατέβει και πάλι ως υποψήφιος ενώ συντονιστής επικοινωνίας του εκλογικού αγώνα θα είναι ο Θοδωρής Λιβάνιος τον, οποίο η γάτα τον βλέπει συχνά πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου

Χαρακτηριστικό όλων, με ελάχιστες εξαιρέσεις, ότι προέρχονται από τα σπλάχνα της Νέας Δημοκρατίας και ουσιαστικά είναι η γενιά που έβγαλε τις τριπλές εκλογές του 89-90 και η οποία καλείται να βγάλει και τις διπλές εκλογές του 2023. Όπως έλεγε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνεργάτες του, αυτό που μέτρησε είναι η εμπειρία των συγκεκριμένων ανθρώπων αλλά και η αγάπη τους για την παράταξη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα περιοδειών που ήδη είναι σχεδόν έτοιμο και το οποίο είδε η γάτα σε ένα γραφείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τα 4/5 των νομών της χώρας με πολλές και μικρές συγκεντρώσεις και επαφές με τους πολίτες. Όπως μαθαίνω σε αυτή το «Κυριάκος on tour» δεν προγραμματίζονται μεγάλες ανοιχτές πολιτικές ομιλίες με πιθανή εξαίρεση την τελευταία Παρασκευή στην Αθήνα όπου φαβορί, μου λέει η γάτα, δεν είναι το Ζάππειο αλλά κάποιος άλλος κλειστός χώρος τον οποίο δεν θέλησε να μου αποκαλύψει.

Οι άξονες στους οποίους θα κινηθεί ο Πρωθυπουργός είναι βασικά τρεις, η οικονομία, η καθημερινότητα του πολίτη και η δημόσια υγεία. Η αναβάθμιση της δημόσιας υγείας μάλιστα μαθαίνω πως θα αποτελέσει βασικό προεκλογικό αφήγημα του Πρωθυπουργού, μαζί με την οικονομική ανάπτυξη και την αύξηση των μισθών. Την πρώτη εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου αναμένεται να ανακοινωθεί και το επικρατείας στο οποίο θα περιλαμβάνονται και πολλές εκπλήξεις.

Τέλος επειδή η γάτα έχει πρόσβαση και σε όλες τις δημοσκοπήσεις, κρυφές και φανερές, που έχει το Μαξίμου στα χέρια του να σας πω πως σύμφωνα με τη γάτα τα νούμερα είναι πολύ καλά. Όπως λέει, υπάρχουν και δημοσκοπήσεις που από την πρώτη Κυριακή δείχνουν πως η αυτοδυναμία τη δεύτερη θα είναι περίπατος. Βέβαια νούμερα είναι αυτά και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αλλά εδώ θα είναι η γάτα να μας ενημερώνει.

Γράφει ο Δημήτρης Κοτταρίδης

Πηγή: Newsbomb.gr


Ροη Ειδήσεων