Σάββατο 3 Ιουνίου 2023


ΑρχικήΑττικήΠΕ Δυτικού Τομέα ΑθηνώνΠρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική...

Πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Μία δράση πρόληψης και ευαισθητοποίησης με κοινωνικό πρόσημο πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού από τις 24-27 Οκτωβρίου 2022.

Ο δωρεάν έλεγχος μαστογραφίας πραγματοποιήθηκε από την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που φιλοξενήθηκε για τέσσερις ημέρες στο χώρο του νέου Δημαρχείου στους Αγίους Αναργύρους.

Στην κινητή μονάδα μαστογράφου βρέθηκε ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Σταύρος Τσίρμπας με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα. Ο Δήμαρχος τόνισε κατά την επίσκεψή του:  «Η πρόληψη και η προαγωγή υγείας  των γυναικών  της πόλης μας  είναι ένας από τους   βασικούς στόχους  των δράσεων ευαισθητοποίησης  του Δήμου μας. Η  συνεργασία  μας  με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία   προσφέρει  δωρεάν το πολύτιμο δώρο της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης».

Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η κινητή μονάδα μαστογράφου με  το εξειδικευμένο προσωπικό της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας,   βρισκόταν  στην πόλη μας.

  • Την Δευτέρα  24  Οκτωβρίου  και  την   Τρίτη  25 Οκτωβρίου 2022  στην Κοινωνική Μέριμνα στο   Καματερό και
  • την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου και   Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022  στο Ν. Δημαρχείο,  στους  Άγιους   Αναργύρους.

Πάνω από 140  γυναίκες  συνολικά συμμετείχαν στην παραπάνω δράση.

Η δράση υλοποιήθηκε χάρη στη συνδρομή της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας  και του προέδρου της κ. Φιλόπουλου Ευαγγέλου .


Ροη Ειδήσεων