Σάββατο 20 Απριλίου 2024


ΑρχικήΟικονομίαΤο «εορταστικό καλάθι» μας βγήκε... ακριβότερο: Μοσχαράκι με «τσιμπημένες» τιμές

Το «εορταστικό καλάθι» μας βγήκε… ακριβότερο: Μοσχαράκι με «τσιμπημένες» τιμές

Κατά 2 ευρώ ακριβότερο πωλείται το μοσχάρι στο καλάθι των Χριστουγένννων συγκριτικά με την αγορά.

Στην κρεαταγορά το μοσχάρι κοστίζει από 10 έως 11 ευρώ ενώ στο καλάθι των Χριστουγέννων είναι κατά πολύ ακριβότερο, αφού σχεδόν φτάνει τα 12 ευρώ.

Ενώ κατά βάση στα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο καλάθι οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με τον ανταγωνισμό μεταξύ των 13 αλυσίδων σούπερ μάρκετ και των τριών ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ στα κρέατα καταγράφεται μεγάλη ασυδοσία.

Αποτέλεσμα αυτού, ο ανεξέλεγκτος αθέμιτος ανταγωνισμός να έχει εκτοξεύσει την τιμή του κιλού στο μοσχάρι από τώρα στα 12 ευρώ. Αξιοσημείωτο είναι δε το γεγονός ότι δεν υπάρχουν έλεγχοι στα σούπερ μάρκετ ακριβώς για κρατηθούν χαμηλά οι τιμές σε προϊόντα αμφίβολης ποιότητας και προέλευσης.

Στο καλάθι των Χριστουγέννων οι τιμές στα κρέατα έχουν ως εξής:

Η κατεψυγμένη γαλοπούλα Γαλλίας είναι στα 4,90 ευρώ. Το βόειο λαπά στήθος (ΕΛ.ΕΚΤ.ΑΝΩ5Μ) είναι στα 9.40 ευρώ. Η λαπά νεαρού μοσχαριού Ολλανδίας (κιμάς) είναι στα νωπή 9.2 ευρώ. Η σπάλα νεαρού μοσχαριού (ΟΛΛ Α/Ο νωπή) στα 11.90 ευρώ. Αντίστοιχα στην αγορά το μοσχάρι κυμαίνεται από τα 10 έως τα 11 ευρώ, δηλαδή σχεδόν 2 ευρώ χαμηλότερα από ότι πωλείται στο καλάθι των Χριστουγέννων.

«Το καλάθι της νοικοκυράς, των Χριστουγέννων, ένα καλάθι με διάφορες προσφορές για την αγορά των αγαθών. Στο καλάθι πάντα υπάρχουν δυο και τρεις προσφορές, μα δεν αρκούν μόνο αυτές για την αγορά κι την ανάγκη της κάθε οικογένειας. Φυσικά και υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός αφού δεν γίνεται κανένας έλεγχος. Πρέπει να χαμηλώσουν τα ποσοστά κερδών ιδίως στα σούπερ μάρκετ εκεί όπου υπάρχει μεγάλο αγοραστικό κοινό και πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές ότι στην Βαρβάκειο αγορά κάθε μέρα και όλο το χρόνο υπάρχουν μεγάλες προσφορές και μεγάλη ποικιλία. Στα κρέατα, στα ψάρια και στην μαναβική», αναφέρει ιδιοκτητης κρεοπωλείου στα Dnews.

Το ίδιο συμβαίνει και στο ψωμί όπου η φρατζόλα εκτός καλαθιού είναι κατά 5% ακριβότερη σε σχέση με την συσκευασμένη στο ράφι. «Ας μην γελιόμαστε φρέσκο ψωμί μπορεί να φτιάξουν μόνο οι φούρνοι είπε σήμερα ο Αδ. Γεωργιαδης, δεχόμενος κατ ουσία την μεγάλη ανατίμηση στο συγκεκριμένο βασικό καταναλωτικό προϊόν.

Πηγή:dikaiologitika.gr



Ροη Ειδήσεων