Δευτέρα 6 Μαΐου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΕπικαιρότηταΝέος «πονοκέφαλος» για τους γονείς: Πόσο θα κοστίσουν φέτος τα σχολικά είδη...

Νέος «πονοκέφαλος» για τους γονείς: Πόσο θα κοστίσουν φέτος τα σχολικά είδη (βίντεο)

Νέο «πονοκέφαλο» βάζουν από αρχές Σεπτέμβρη οι γονείς χιλιάδων μαθητών καθώς, εκτός από την ακρίβεια σε βασικά τρόφιμα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και τις αυξημένες τιμές στα σχολικά είδη.

Εκτός της ακρίβειας σε όλα τα βασικά αγαθά και του ενεργειακού εφιάλτη που τινάζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς στον αέρα, οι γονείς έχουν να αντιμετωπίσουν έναν ακόμη «πονοκέφαλο» που δεν είναι άλλος από τα ποσά που καλούνται να καταβάλλουν για την προμήθεια σχολικών ειδών, ενόψει του ανοίγματος των σχολείων.

«Το στοίχημα όλων των προμηθευτών και των αντιπροσώπων ήταν να κρατήσουμε το βασικό κωδικό της λίστας, που είναι η τσάντα, σε τιμές όσο πιο περυσινές γίνεται. Για φέτος το έχουμε καταφέρει. Δεν ξέρω αν θα ισχύσει αυτό για του χρόνου» δήλωσε το πρωί της Παρασκευής (26/8) στην ΕΡΤ ο ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου στην Καλλιθέα, Παναγιώτης Περδίκης.

Τα έξοδα για το «πρώτο κουδούνι»

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη βιβλιοπωλείου, «αν εξαιρέσουμε την άνοδο του χαρτιού που είναι χρηματιστηριακό είδος και αυξήθηκε κατά 25 – 30% από τις αρχές του χρόνου, καθώς και τα παράγωγά του, γενικότερα οι τιμές δεν έχουν ανέβει τραγικά».

Αναφερόμενος ο κ. Περδίκης στο κόστος για την αγορά των αναγκαίων στη σχολική λίστα, επισήμανε ότι αυτή δεν ξεπερνά τα 40 ευρώ, τονίζοντας ότι οι «τιμές είναι βατές» μιας και οι αντιπρόσωποι διατηρήσαν στα ίδια επίπεδα τις τιμές, μειώνοντας το ποσοστό κέρδους τους.

Πηγή:dikaiologitika.gr



Ροη Ειδήσεων