Παρασκευή 3 Μαΐου 2024


ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑEurobasket 2022: Το ταξίδι της Ελλάδας ξεκινάει με αντίπαλο την Κροατία

Eurobasket 2022: Το ταξίδι της Ελλάδας ξεκινάει με αντίπαλο την Κροατία

Η Εθνική ομάδα ξεκινάει το ταξίδι της στο Eurobasket και με το «καλημέρα» έχει ντέρμπι με αντίπαλο την Κροατία στον όμιλο που διεξάγεται στο Μιλάνο.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Κροατία στις 18:00-ΕΡΤ1 στο «Φόρουμ» του Μιλάνου, για τον τρίτο όμιλο. Το υπόλοιπο γκρουπ συμπληρώνουν η οικοδέσποινα Ιταλία και ακόμη οι Εσθονία, Ουκρανία και Μεγάλη Βρετανία.

Η αποστολή της Εθνικής ταξίδεψε στην Ιταλία με 14 παίκτες, με τον Δημήτρη Ιτούδη να «κόβει» την τελευταία στιγμή τους Λεωνίδα Κασελάκη και Λευτέρη Μποχωρίδη. Όσον αφορά τα νέα από τους τραυματίες, είναι θετικά, με τον Δημήτρη Ιτούδη να τρίβει τα χέρια του. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του στη συνέντευξη τύπου, ο Γιώργος Παπαγιάννης είναι έτοιμος να αγωνιστεί. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού δεν έχει παίξει καθόλου αυτό το καλοκαίρι με το εθνόσημο, καθώς ένα πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο τον κράτησε εκτός τόσο από τα φιλικά, όσο και από τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Διαθέσιμοι για το παιχνίδι της πρεμιέρας με τους Κροάτες είναι οι Κώστας Σλούκας και Ιωάννης Παπαπέτρου. Αντίθετα, ο Κώστας Αντετοκούνμπο δεν θα αγωνιστεί απόψε, ωστόσο αναμένεται να είναι έτοιμος για τη συνέχεια του τουρνουά.

Στον αντίποδα, η Κροατία μάζεψε ό,τι καλύτερο μπορούσε στην αποστολή, με τον Νταμίρ Μουλαομέροβιτς να «κόβει» για λόγους τακτικής τον νέο σέντερ της Αναντολού Εφές, Άντε Ζίζιτς. Από ‘κει και πέρα, στην αποστολή είναι κανονικά όλα τα διαθέσιμα «βαριά χαρτιά», όπως οι ΝΒΑers Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, Ντάριο Σάριτς, Ίβιτσα Ζούμπατς, ο Μάριο Χεζόνια, αλλά και ο νατουραλιζέ και γκαρντ της Άλμπα Βερολίνου, Τζαλίν Σμιθ. Στην αποστολή είναι και ο πολύπειρος Κρούνοσλαβ Σίμον, αλλά η συμμετοχή του απέναντι στην Εθνική είναι αμφίβολη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:
Ισραήλ-Φινλανδία (15:00)
Ουκρανία-Μεγάλη Βρετανία (15:15)
Κροατία-Ελλάδα (18:00)
Πολωνία-Τσεχία (18:30)
Ιταλία-Εσθονία (22:00)
Σερβία-Ολλανδία (22:00)



Ροη Ειδήσεων