Τετάρτη 15 Μαΐου 2024


ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΚύπελλο: Νέα έκπληξη με θύμα τον ΟΦΗ

Κύπελλο: Νέα έκπληξη με θύμα τον ΟΦΗ

«Σβηστή» πρόκριση για την ΑΕΚ, που επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια έπεσε χθες το βράδυ η αυλαία της 5ης φάσης του Κυπέλλου. Η ΑΕΚ, χωρίς να πατήσει γκάζι, επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, σφραγίζοντας και αυτή το εισιτήριό της για τους «16» της διοργάνωσης. Δύο ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1 έπεσαν θύματα έκπληξης, ο Παναιτωλικός και ο ΟΦΗ, αφού αποκλείστηκαν από συλλόγους της Σούπερ Λιγκ 2, ενώ το δικό τους όνειρο ζουν και δύο ομάδες της Γ΄ Εθνικής, ο Αγ. Νικόλαος και ο Απόλλων Παραλιμνίου, που επίσης συνεχίζουν στη διοργάνωση.

Για την Ενωση η μέρα στο… γραφείο ήταν σχετικά εύκολη. Αν και ο Ματίας Αλμέιδα έκανε αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα, σε σχέση με τον αγώνα με τον Ατρόμητο, αυτό δεν επηρέασε τη συνολική εικόνα της ομάδας του. Ο Αργεντινός τεχνικός είχε στην 11άδα τον Μάνταλο και τον Σιντιμπέ, ενώ το χρίσμα πήρε και ο νεαρός Κοσίδης, που μάλιστα πέτυχε και το πρώτο του γκολ, μόλις στο 5ο λεπτό, ανοίγοντας τον δρόμο της νίκης και της πρόκρισης. Ο Μάνταλος από το σημείο του πέναλτι στο 68΄, ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ο ΠΑΣ προσπάθησε από την πλευρά του να χτυπήσει στην αντεπίθεση, όμως από κάποια στιγμή και μετά το μυαλό όλων ήταν στο ματς του πρωταθλήματος που ακολουθεί με τον Ιωνικό στη Νεάπολη.

Ο ΟΦΗ έγινε η δεύτερη ομάδα της Σούπερ Λιγκ 1, που έπεσε θύμα έκπληξης, καθώς ηττήθηκε με 1-0 από την εξαιρετική Κηφισιά και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού. Οι γηπεδούχοι πήραν το εισιτήριο για τους «16» όταν στο 64΄,ύστερα από εντυπωσιακή ενέργεια του Τετέι και γύρισμα του Νοικοκυράκη, ο Κουιρουκίδης πλάσαρε από κοντά τον Στέφενς, πετυχαίνοντας το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση στο γήπεδο της Καισαριανής. Οσον αφορά τον ΟΦΗ, όπως και στο πρωτάθλημα έτσι και στο Κύπελλο, έδειξε ότι διανύει περίοδο βαθιάς κρίσης. Δεν αποκλείεται μάλιστα σήμερα να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στην ομάδα, καθώς θα γίνει συνάντηση του εκτελεστικού διευθυντή της ΠΑΕ, Μηνά Λυσάνδρου, με τον Νίκο Νιόπλια.

«Σβηστή» πρόκριση για την ΑΕΚ, που επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα.

Στα άλλα παιχνίδια, ο Αγιος Νικόλαος επικράτησε στο «κρητικό ντέρμπι» με 2-0 του Αλμυρού και συνεχίζει στην επόμενη φάση, μαζί με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου που πέρασε με το άνετο 4-0 από την έδρα του Ιωνικού Ιωνίας, όπως και τον Απόλλωνα Πόντου που επικράτησε εκτός του Πανελευσινιακού με 3-1.

Τα αποτελέσματα της Πέμπτης: ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0, Κηφισιά – ΟΦΗ 1-0, Αγ. Νικόλαος – Αλμυρός 2-0, Ιωνικός Ιωνίας – Απόλλων Παραλιμνίου 0-4, Πανελευσινιακός – Απόλλων Πόντου 1-3. Στους «16» συνεχίζουν: Λεβαδειακός, Λαμία, Καλλιθέα, Πανσερραϊκός, Ατρόμητος, Κηφισιά, Αγ. Νικόλαος, Απόλλων Παρ., Απόλλων Π., ΑΕΚ, Καλαμάτα, Βόλος, ενώ στην κλήρωση θα μπουν επίσης: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Αρης και ΠΑΟΚ.

Πηγή:kathimerini.gr



Ροη Ειδήσεων