Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Ανατολικής ΑττικήςΜήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού για την Εθνική Επέτειο της...

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Την Επέτειο του ιστορικού «Όχι» των Ελλήνων απέναντι στον ασφυκτικό κλοιό της ανελευθερίας και της υποδούλωσης που επιβάλει ο κατακτητής γιορτάζουμε και τιμούμε. Έναν σταθμό της Ιστορίας μας που δείχνει όλο το μεγαλείο και τη δύναμη της φυλής μας, όλη την τόλμη και την υπερηφάνεια που κρύβει μέσα της η αθάνατη Ελληνική ψυχή. Τότε που, ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο Ελληνισμός κλήθηκε να υπερασπιστεί χωρίς φόβο αλλά με πάθος, τις αξίες και τα πιστεύω του.

Μαζί όμως με την Εθνική Επέτειο για το Έπος του 1940, γιορτάζουμε και την Αγία Σκέπη της Θεοτόκου. Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να γίνει άλλωστε, αφού στα κρίσιμα χρόνια του πολέμου οι Έλληνες εμπιστεύθηκαν στα χέρια της Παναγίας τον αγώνα τους, όπως ακριβώς οι πρόγονοί τους, έναν αιώνα περίπου πριν, το 1821, επέλεξαν να ξεκινήσει η επανάστασή τους την 25η Μαρτίου, ημέρα του Ευαγγελισμού της Παναγίας Μητέρας μας, της Υπερμάχου Στρατηγού, για να έχουν την ευλογία Της.

Σήμερα αλλά και κάθε στιγμή, έχουμε χρέος να τιμούμε τη μνήμη των προγόνων μας που θυσιάστηκαν για να ζούμε όλοι εμείς ελεύθεροι. Να μιμηθούμε το παράδειγμά τους και να είμαστε πάντα έτοιμοι για την υπεράσπιση της Πατρίδας και των ιδανικών μας, όποτε αυτό χρειαστεί.



Ροη Ειδήσεων