Σάββατο 4 Μαΐου 2024


ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΟλυμπιακός: Τα δύο πλάνα του Μίτσελ για τα ματς με την Ναντ...

Ολυμπιακός: Τα δύο πλάνα του Μίτσελ για τα ματς με την Ναντ και τον Παναθηναϊκό

Οι ερυθρόλευκοι θέλουν δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες, εναντίον της γαλλικής ομάδας την Πέμπτη (3/11) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης τόσο για λόγους πρεστίζ όσο και για την βελτίωση της ειδικής βαθμολογίας τους στην UEFA και απέναντι στον Παναθηναϊκό την Κυριακή (6/11) στο Απόστολος Νικολαϊδης για το πρωτάθλημα για τη μείωση της διαφοράς από την κορυφή.

Τα δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού με τη Ναντ και τον Παναθηναϊκό απαιτούν διαφορετική προετοιμασία και κατάλληλη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού από πλευράς Μίτσελ. Ο Ισπανός τεχνικός έχει ήδη στο μυαλό του πως θα πορευτεί τούτη την εβδομάδα και το επόμενο 48ωρο θα φανούν οι διαθέσεις του.

Σε ό,τι αφορά ορισμένους παίκτες τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Για παράδειγμα, οι Χάμες, Μπακαμπού, Σαμασέκου, Φορτούνης και Αγκιμπού Καμαρά θα προπονηθούν σε φουλ ρυθμούς όλη την εβδομάδα ώστε να είναι στο επίπεδο που θέλει ο Μίτσελ ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Άλλοι πάλι, θα πρέπει να κάνουν υπομονή για τις αποφάσεις του 59χρονου προπονητή, αφού κάποιοι θα αγωνιστούν κόντρα στην Ναντ και άλλοι θα προφυλαχτούν ενόψει του ματς στη Λεωφόρο.

Παρόλο που ο Ολυμπιακός διαθέτει περισσότερες από τρεις ενδεκάδες στο Ρέντη, εντούτοις είναι σαφές πως κάποιοι ποδοσφαιριστές θα χρειαστεί να παίξουν και στον αγώνα με τη γαλλική ομάδα αλλά και με τους πράσινους. Και αυτό, διότι σε ορισμένες θέσεις -για διάφορους λόγους- δεν βγαίνει η εξίσωση.

Τα δεδομένα στο κέντρο της άμυνας και τον τερματοφύλακα

Ο Παπασταθόπουλος και ο Ντόι είναι πολύ πιθανό να κληθούν να αγωνιστούν και στα δύο παιχνίδια. Ο Μπα είναι τραυματίας (υπέστη διάστρεμμα στην αριστερή ποδοκνημική), θα χάσει το ματς με τη Ναντ και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα προλάβει να μπει στην αποστολή για εκείνο με τον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα, ο Σισέ παραπονείται συνεχώς τις τελευταίες εβδομάδες για ενοχλήσεις στο ισχίο και δεν έχει αγωνιστεί. Και ο Ρέτσος, που δεν έδειξε σε καλή κατάσταση στο δεκάλεπτο που έπαιξε ως αλλαγή με την Φράιμπουργκ στη Γερμανία, προέρχεται από ίωση και την απουσία του στον αγώνα με τη Λαμία.

Θα πει κάποιος, ότι μπορεί να επιστρατευτεί η λύση του Εμβιλά για το κέντρο της άμυνας. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αγωνιστεί ο Γάλλος και την Πέμπτη και την Κυριακή και αυτό εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο. Και ο Μίτσελ δεν σκοπεύει να ρισκάρει.

Όσο για τη θέση του τερματοφύλακα, ο Ισπανός κόουτς εμπιστεύεται τον Πασχαλάκη και δεν είναι ξεκάθαρο για την ώρα, αν θα επιλέξει να χρησιμοποιήσει τον Τζολάκη στο παιχνίδι με την Ναντ ή θα προχωρήσει με τον πρώτο και στους δύο αγώνες. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός πρέπει να παρατάξει μία ανταγωνιστική ομάδα απέναντι στους Γάλλους στο Καραϊσκάκης, καθώς θέλουν τη νίκη για το γόητρο και τους βαθμούς στο ράνκινγκ της UEFA, ενώ δεν έχουν κερδίσει μέσα στη σεζόν στην Ευρώπη.

Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται να παρουσιαστούν φρέσκοι και έτοιμοι την Κυριακή οι Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Μπιέλ και Ελ Αραμπί. Όπως και με βάση τις επιλογές του Μίτσελ που τους υπολογίζει ως βασικούς, ο Μασούρας, ο Ρέαμπτσιουκ και ο Άβιλα.

Το μοίρασμα του ρόστερ στα δύο ματς

Το προβάδισμα για την ενδεκάδα του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό φέρεται να έχουν αυτή τη στιγμή οι Πασχαλάκης, Άβιλα, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Μπιέλ, Μασούρας, Χάμες και Μπακαμπού.

Με τους Ελ Αραμπί, Βρουσάι και Μπα να διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα. Επίσης, υπάρχουν οι επιλογές του Βρσάλικο στην άμυνα (εφόσον προλάβει να αποθεραπευτεί) και του Σαμασέκου στα χάφ (εάν ο Μίτσελ αποφασίσει να παρατάξει τρεις κεντρικούς χαφ).

Οπότε, στον αγώνα εναντίον της Ναντ θα μπορούσαν να βρεθούν στο αρχικό σχήμα, μεταξύ άλλων, ο Τζολάκης κάτω από τα δοκάρια, ο Ρέτσος στην άμυνα, ο Κούντε και ο Μπουχαλάκης στα χαφ, ο Ουί Τζο Χουάνγκ και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά στην επίθεση.

Βέβαια, λόγω των απουσιών εξαιτίας τραυματισμών, θα χρειαστεί να αγωνιστούν και παίκτες που ο Μίτσελ υπολογίζει για βασικούς ή για να έρθουν από τον πάγκο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

πηγή:sport24.gr



Ροη Ειδήσεων