Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΘέματαΥγείαΠροσωπικός Γιατρός: Μπαίνουν και οι γιατροί των νοσοκομείων

Προσωπικός Γιατρός: Μπαίνουν και οι γιατροί των νοσοκομείων

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή και οι γιατροί του ΕΣΥ, δηλαδή των δημοσίων νοσοκομείων θα μπορούν να γίνουν προσωπικοί γιατροί εάν το επιθυμούν και όταν θα ασκούν ιδιωτικό έργο.

Όπως είχε αναφέρει πριν μερικές μέρες ρεπορτάζ του Dnews, πλέον θα δίνεται η δυνατότητα στους παθολόγους που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία να αναλάβουν ρόλο προσωπικού γιατρού στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου που θα μπορούν να παρέχουν θα δώσει το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα όπως προβλέπει το άρθρο 60 προστίθεται στον θεσμό του προσωπικού γιατρού ο ιατρός κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ., ο οποίος υπηρετεί και παρέχει τις υπηρεσίες του σε Γενικά Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας, είτε αυτοτελή, είτε αποκεντρωμένες οργανικές μονάδες Γενικών Νοσοκομείων, τα οποία βρίσκονται σε περιοχές στις οποίες δεν υφίστανται δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ή ο πληθυσμός δεν δύναται να καλυφθεί από αυτές.

Τι αναφέρει το άρθρο

Στους ιατρούς του πρώτου εδαφίου καθήκοντα προσωπικού ιατρού ανατίθενται με απόφασηνοσοκομιακοί ι του Διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας, ιατρός κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ. που υπηρετεί σε νοσοκομείο του Ε.Σ.Υ. καθώς και ιατρός που υπηρετεί στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου», οι οποίοι λειτουργούν ιδιωτικό ιατρείο ή παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες ιδιωτικά.

Ως προσωπικοί ιατροί ορίζονται ιατροί ειδικότητας γενικής/οικογενειακής ιατρικής ή εσωτερικής παθολογίας ή οι ειδικοί ιατροί εργασίας για τον ενήλικο πληθυσμό. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας δύνανται ως προσωπικοί ιατροί να ορίζονται και ιδιώτες ιατροί άλλων ειδικοτήτων για τον ενήλικο πληθυσμό, ιδίως όταν η ειδικότητα συνδέεται με την παρακολούθηση πολιτών που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες και παιδίατροι για τον ανήλικο πληθυσμό.».

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας και Οικονομικών καθορίζονται για τους ιατρούς κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ. της περ. ε) της παρ. 3 ο εγγεγραμμένος πληθυσμός, ο τρόπος παροχής των υπηρεσιών, οι προϋποθέσεις, η αποζημίωση και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος.»

Πηγή:.dikaiologitika.gr



Ροη Ειδήσεων