Δευτέρα 29 Απριλίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕθνικάΕλληνοτουρκικά: Πώς η Τουρκία θέλει να πάρει F-35 για να αντιμετωπίσει την...

Ελληνοτουρκικά: Πώς η Τουρκία θέλει να πάρει F-35 για να αντιμετωπίσει την Ελλάδα

Σύμφωνα με τους Βούλγαρους, αν το τουρκικό Siper αντικαταστήσει τους S-400 επιχειρησιακά, «η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να ανοίξει μια νέα πόρτα για την Άγκυρα. Ο Δρ Thomas Whittington, ένας συνεργάτης της RUSI, και ειδικός στον ηλεκτρονικό πόλεμο και την αεράμυνα».

Η χρήση του Siper αντί του S-400 στο εσωτερικό θα μπορούσε να οδηγήσει στην επανενεργοποίηση της Τουρκίας στο πεδίο των F-35, αναφέρεται.

Το Siper SAM μπαίνει σε σειριακή παραγωγή φέτος.

Nα θυμίσουμε ότι όταν η Τουρκία παίρνει F-16 Βlock 70 από τις ΗΠΑ η Ελλάδα θα παίρνει από την Ουάσιγκτον τα F-35A Lightning II και θα έχει και τα Viper.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν στις ΗΠΑ είναι αποφασισμένη να πουλήσει F-16 Block 70 στην Τουρκία και F-35A Lightning II στην Ελλάδα (σ.σ. από το πρόγραμμα έχει αποβληθεί η Τουρκία).

Την ίδια ώρα όμως η Lockheed Martin δεν έχει ξεκινήσει ακόμα την παραγωγή των F-16 Block 70, τα πρώτα από τα οποία θα πρέπει να πάνε στο Μπαχρέιν, του οποίου η παραγγελία έχει προηγηθεί της Τουρκίας.

Τα πρώτα Viper, βάσει του προγραμματισμού, αναμένεται να παραδοθούν στο Μπαχρέιν το 2025 και μετά θα πρέπει να αρχίσει η παράδοση (σ.σ. ή η κατασκευή τους στην Τουρκία αν το δεχτούν οι ΗΠΑ) στην Άγκυρα.

Πηγή: geostratigika.gr



Ροη Ειδήσεων