Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ ΝήσωνΔήμος Αίγινας: Δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας

Δήμος Αίγινας: Δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 στο Γραφείο Δημάρχου σχετικά με την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στην πρόσκληση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειες με τίτλο «Δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας».

Στην συνάντηση παρουσία των εξωτερικών συμβούλων – συνεργατών συμμετείχαν εκ μέρους του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών ο κ. Ασπέ Κουλόν και η κα Βάσω Κανελλοπούλου, ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας Φύλων, Τουρισμού, Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων κα Μαίρη Κουκούλη και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας κ. Σωκράτης Δούκας.

Στην συζήτηση που έλαβε χώρα αναλύθηκαν εκτενώς οι δυνατότητες της πρόσκλησης και το πώς αυτές μπορούν να ενταχθούν στην πρόταση που θα υποβληθεί και θα αφορά στο ήδη υπάρχον δίκτυο μονοπατιών, περίπου 70 χιλιομέτρων, που έχει δημιουργηθεί και συντηρείται από τον Σύλλογο Ενεργών Πολιτών, με αναβάθμιση αυτών και την χάραξη νέων, καθώς και οι τρόποι που οι διαδρομές αυτές μπορούν να γίνουν γνωστές σε επισκέπτες και περιπατητές, προσελκύοντάς τους να επισκεφτούν το νησί της Αίγινας, μέσω σύγχρονων εργαλείων επικοινωνίας και δημοσιότητας.



Ροη Ειδήσεων