Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Δυτικής Αττικής7η Ακαδημία Πολιτιστικής Διαχείρισης

7η Ακαδημία Πολιτιστικής Διαχείρισης

Παρακαταθήκη και Βιωσιμότητα

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε:
Επαγγελματίες πολιτιστικής διαχείρισης, Επικοινωνίας, παραγωγούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, κριτικούς που ζουν και εργάζονται στην Ελευσίνα και την ευρύτερη περιοχή.

Προθεσμία Αιτήσεων: 11 Ιουνίου 2023

Η Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUNIC – EU National Institutes for Culture) σε συνεργασία με τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης 2023, 2023 Ελευσίς, Τιμισοάρα 2023 και Βέσπρεμ 2023 ανακοινώνουν ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στην 7η Ακαδημία Πολιτιστικής Διαχείρισης (𝐂𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥 𝐌𝐚𝐧𝐚𝐠𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐀𝐜𝐚𝐝𝐞𝐦𝐲).

Η Ακαδημία Πολιτιστικής Διαχείρισης είναι ένα πρόγραμμα ανάπτυξης ικανοτήτων και υποστήριξης των επαγγελματιών του πολιτιστικού κλάδου, με στόχο να αναπτύξουν ένα περιβάλλον βιωσιμότητας στον πολιτιστικό τομέα, ενθαρρύνοντας την ανθεκτικότητα στον κλάδο και υποστηρίζοντας την συν-δημιουργία διεπιστημονικών και διακρατικών έργων. Επιπλέον, το πρόγραμμα δημιουργεί διατομεακή καινοτομία, συνδέοντας τον πολιτισμό με ένα ετερογενές τοπίο συναφών τομέων όπως οι δημιουργικές βιομηχανίες, οι ψηφιακές τεχνολογίες, οι ανθρωπιστικές επιστήμες, κ.ά.

Η Ακαδημία θα επικεντρωθεί στη συγκέντρωση επαγγελματιών του πολιτισμού από τον ανεξάρτητο και δημόσιο τομέα, προκειμένου να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις για τη βιωσιμότητα του πολιτιστικού κλάδου.

Θεματική: Παρακαταθήκη και Βιωσιμότητα: Συνέχεια και μετασχηματισμός των πολιτιστικών πρακτικών πέρα ​​από το έτος του τίτλου. Αξιοποίηση πόρων και δικτύωση δημιουργών ως κινητήριες δυνάμεις της παρακαταθήκης.

Η Ακαδημία θα δομηθεί για πρώτη φορά σε τρεις συνεδρίες εργασίας, καθεμία από τις οποίες θα φιλοξενηθεί από μια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2023, σύμφωνα με το ακόλουθο χρονοδιάγραμμα:

Συνεδρία 𝟏: 10-16.07.2023, Τιμισοάρα, Ρουμανία
Συνεδρία 𝟐: 06-10.09.2023, Βέσπρεμ, Ουγγαρία
Συνεδρία 𝟑: 11-15.11.2023, Ελευσίνα, Ελλάδα

Σε ποιους απευθύνεται: Επαγγελματίες πολιτιστικής διαχείρισης, Επικοινωνίας, παραγωγούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, κριτικούς που ζουν και εργάζονται στην Ελευσίνα και την ευρύτερη περιοχή.

Προθεσμία Αιτήσεων: 11 Ιουνίου 2023

Για περισσότερες πληροφορίες και για την αίτηση συμμετοχής εδώ

Πρόσβαση στην Ελευσίνα
# 21χλμ

Μόλις 21χλμ από το κέντρο της Αθήνας, μια από τις σημαντικότερες ιερές πόλεις της αρχαιότητας, η πόλη των Ελευσίνιων Μυστηρίων και γενέτειρα του Αισχύλου, η Ελευσίνα αποτελεί την τέταρτη κατά σειρά Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, που φιλοξενείται στην Ελλάδα. Η πρόσβαση σε αυτή μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:
Με αυτοκίνητο ή μηχανή μέσω της Αττικής Οδού ή από τη Λεωφόρο Αθηνών, σε μόλις 25 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας
Με λεωφορείο (γραμμές 845 και 871 από Πειραιά, 876 από τον σταθμό “Αγ. Μαρίνα” του μετρό και 878 από Αχαρνές)
Με προαστιακό (στάση “Μαγούλα” και στη συνέχεια, με το λεωφορείο 863)
Με ΚΤΕΛ (γραμμή Μέγαρα – Νέα Πέραμος – Ελευσίνα, με αφετηρία την πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο)



Ροη Ειδήσεων