Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Κεντρικού Τομέα ΑθηνώνΜαθήματα δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης στα παιδιά του camp του Δήμου Βύρωνα

Μαθήματα δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης στα παιδιά του camp του Δήμου Βύρωνα

Συνεχίζονται οι ενημερωτικές δράσεις για τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην πόλη», που εγκαινίασε, για πρώτη φορά φέτος, ο Δήμος Βύρωνα.

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου εθελοντές από το Κέντρο Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα, επισκέφτηκαν το Camp του Δήμου Βύρωνα και μίλησαν στα παιδιά για το θεσμό του εθελοντή δασοπυροσβέστη, την πυροσβεστική τεχνική, τις δασικές πυρκαγιές, τους κανόνες επικοινωνίας και τους τρόπους διάσωσης ανθρώπων. Αναφέρθηκαν επίσης στο τι πρέπει να προσέχουμε και τι να αποφεύγουμε κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και στις  βασικές οδηγίες πρώτων βοηθειών.

Στο τέλος του θεωρητικού μέρους τα παιδιά με τους εθελοντές και τους καθηγητές τους μετέβησαν στο πικ-νικ της Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσοστόμου, όπου έγινε επίδειξη πυρόσβεσης. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την επίδειξη πυρόσβεσης και προθυμοποιήθηκαν όλα να συμμετέχουν στη διαδικασία.

Το Τμήμα Αθλητισμού ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές Στέφανο Ζερβό, Κατερίνα Καγκλή και Δημήτρη Θωμόπουλο για την ενημέρωση που ήταν άκρως διδακτική και πολύτιμη.



Ροη Ειδήσεων