Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Ανατολικής ΑττικήςΟ Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης βράβευσε τους πρωταγωνιστές του Ελληνικού αθλητισμού

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης βράβευσε τους πρωταγωνιστές του Ελληνικού αθλητισμού

Σε μία λαμπερή εκδήλωση, η επιτυχία της οποίας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης βράβευσε πρωταγωνιστές του ελληνικού αθλητισμού, των οποίων η αγωνιστική και κοινωνική διαδρομή έχει συνδεθεί με την πόλη.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος μίλησε για τον μεγάλο αριθμό αθλητών και αθλητριών της πόλης με ελληνικές και διεθνείς επιτυχίες, ο οποίος ξεπερνάει το μαγικό αριθμό 700 και ανανέωση το ραντεβού για την επόμενη χρονιά ενώ κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε: «Τιμούμε σήμερα τα ύψιστης σημασίας ιδανικά που πρεσβεύει το αθλητικό ιδεώδες, το ευ αγωνίζεσαι και βραβεύουμε κάποιος από τους συμπολίτες μας οι οποίοι με τις επιτυχίες τους, αλλά και την εν γένει στάση ζωής τους αποτελούν λαμπρά παραδείγματα για τη νεολαία της πόλης μας».

Στην 1η ετήσια εκδήλωση βράβευσης αθλητών, έδωσαν το παρόν παλιοί και νέοι πρωταθλητές, όπως και εμβληματικές προσωπικότητες του παγκόσμιου αθλητισμού.

Ολυμπιονίκες με μετάλλια όπως ο Νίκος Κακλαμανάκης και η Μιρέλλα Μανιάνι, ο ιστορικός αρχηγός της Βουλιαγμένης και της Εθνικής πόλο και ΓΓΑ αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, τα αδέλφια – σύμβολο στην υδατοσφαίριση Γιώργος και Χρήστος Αφρουδάκης, ο Γιώργος Ρέππας, αλλά και οι πιο πρόσφατοι ασημένιοι Ολυμπιονίκες Γιώργος Δερβίσης και Μάριος Καπότσης, ήταν εκεί, στο δημοτικό θέατρο Σοφία Βέμπο.

Μαζί τους τα ασημένια κορίτστια του 2004 στην Αθήνα Γιούλη Λαρά, Άντυ Μελιδώνη, Εύη Μωραϊτίδου, Ανθή Μυλωνάκη, αλλά και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Χριστίνα Τσουκαλά. Μηνύματα έστειλαν από το εξωτερικό οι «δάσκαλοι» της υδατοσφαίρισης Γιάννης Γιαννουρής και Αλεξία Καμμένου.

Από το χώρο του υγρού στίβου επίσης και ο πρωταθλητής του water σκι Νίκος Πλυτάς βραβεύτηκε, αμέσως μετά τη συγκινητική απονομή στο γιο του πρώην δημάρχου Γρηγόρη Κασιδόκωστα, Αλέξανδρο, για την προσφορά του πατέρα του στον αθλητισμό της Βουλιαγμένης.

Οι αθλητές με τεράστια κατορθώματα ήταν σε…αφθονία στην εκδήλωση, όπως ο πρωταθλητής Ευρώπης Γιώργος Καραγκούνης, που παρέλαβε συγκινημένος την πλακέτα της βράβευσης, στο πρόσωπο του κατοίκου που είναι πάντοτε πρόθυμος για προσφορά στα κοινά της πόλης. Ο μεγαλωμένος ποδοσφαιρικά στη Βουλιαγμένη Κώστας Φρατζέσκος τιμήθηκε επίσης, όπως και ο Γιώργος Φαμέλης που ξεκίνησε από τον Άρη Βούλας και τον Α.Ο. Βουλιαγμένης πριν αγωνιστεί στην κορυφαία κατηγορία.

Έκπληξη η παρουσία του θρύλου του Παναθηναϊκού στη δεκαετία του ΄70 Γιώργου Γονιού, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο από τον μουσικοσυνθέτη οπαδό του Παναθηναϊκού Γιώργο Κατσαρό.

Από τις ομάδες ποδοσφαίρου της πόλης βραβεύτηκαν οι Ανδρέας Ραπανάκης και Χρήστος Κριλής του Άρη Βούλας, όπως και οι Θανάσης Μάγγος, Γιώργος Μαρινάκης και Αστέρης Μπελαβράκης του Αστέρα Βάρης.

Λάμψη από το χώρο του μπάσκετ προσέφεραν οι Γιώργος Τρόντζος, για λογαριασμό του οποίου παρέλαβαν τη διάκριση οι γιοι του, αλλά και οι Τάκης Κορωναίος, Μιχάλης Κυρίτσης.

Ο αθλητής του μπάσκετ Νίκος Νούσης που ξεκίνησε από τον ΑΟ Βουλιαγμένης ήταν παρών, όπως και η γεμάτη από διεθνείς διακρίσεις Έφη Σφυρή από το beach volley.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του στίβου Χάρης Παπαδιάς τιμήθηκε για τη συνολική του προσφορά στον αθλητισμό της πόλης καθώς είναι ο ιδρυτής του συλλόγου ΑΟ Δρομέας. Με τη φανέλα του οποίου αγωνίζονται η Γεωργία Κοκλώνη και ο παραολυμπιονίκης Θανάσης Γκαβέλας που παρέλαβαν βραβεία.

Βραβείο από το χώρο του κλασικού αθλητισμού έλαβε και η Δάφνη Λαβασά, πρωταθλήτρια του ΑΟ Βουλιαγμένης.

Σημαντικό χαρακτήρα είχαν και οι βραβεύσεις σε αθλητές με διακρίσεις από τους Συλλόγους της περιοχής, που με σκληρή δουλειά έχουν διακρίσεις οι οποίες ξεπερνούν τα σύνορα της Ελλάδας.

Η Μαριέλλα Φασούλα, μόλις επέστρεψε από το Ευρωμπάσκετ ήταν στην εκδήλωση, για τη διαδρομή της στον Πρωτέα Βούλας. Παίκτριες του οποίου είναι και οι: Αγγελική Νικολοπούλου, Χριστίνα Αναστασοπούλου που βραβεύτηκαν μαζί με τους Αντώνη Πεφάνη και Στέφανο Ματσάγγο. Ειδική βράβευση έγινε στον Πρωτέα για τον πρωτοβουλία για τον αυτισμό, σε συνεργασία με την οργάνωση «Τζάμπολ της αγάπης».

Οι πολεμικές τέχνες είναι χρόνια στο… φόρτε τους στο Δήμο και  γι΄ αυτό βραβεύτηκαν ο Άγγελος Μαρτίνος του Λεύκαρου Βούλας, όπως και οι αθλητές του Άγγελος και Κώστας Μυλωνάς, Αλέξανδρος Κυρίδης, Θεοδόσης Σερπάνος και Βαγγέλης Μπαλιούσης.

Ιδιαίτερο χαρακτήρα είχαν και οι παρακάτω βραβεύσεις: Στον παραολυμπιονίκη Αλέξανδρο Ασλάνη, ψυχή του δήμου, στον ανερχόμενο σε διεθνές επίπεδο πιλότο Kart Βασίλη Αποστολίδη, που έφερε την Ελλάδα στην κορυφή σε παγκόσμια κλίμακα, πρώτη φορά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, στον θρύλο του πιγκ πογκ Σταύρο Πλακαντωνάκη, αλλά στο σύλλογο Αμαζόνες στο Cheerleading.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει ομάδα στην κορυφαία κατηγορία βόλεϊ, τη Θέτιδα Βούλας, με τις Ελευθερία Μανιατογιάννη, Αναστασία Σιρίνινα, Μαρκέλλα Παπαγεωργίου να βραβεύονται.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων κ. Γιώργος Μυλωνάκης, τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. κ. Πέτρος Συναδινός και Αλεξάνδρα Πάλλη, ο Δήμαρχος Αγ. Ιωάννη Ρέντη – Νίκαιας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, ο π. Δήμαρχος Πεύκης και π. Πρόεδρος του ΠΣΑΤ κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο κ. Γιώργος Σπανός, και πολλοί ακόμα εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Η εκδήλωση τέθηκε ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής με χορηγούς την ΒΙΑΝΕΞ και τη BMW Spanos με το αυτοκίνητο XEV Yoyo.



Ροη Ειδήσεων