Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Βόρειου Τομέα ΑθηνώνΣυνεχίζεται η ανακύκλωση ελαστικών τέλους κύκλου ζωής από τα συνεργεία της Λυκόβρυσης...

Συνεχίζεται η ανακύκλωση ελαστικών τέλους κύκλου ζωής από τα συνεργεία της Λυκόβρυσης και της Πεύκης

Σημαντική πρόοδος συντελείται στο Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης στον τομέα  της συλλογή και αξιοποίησης των ελαστικών τέλους κύκλου ζωής. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία για το 2022 της ECOELASTIKA ΑΕ, που είναι εγκεκριμένος φορέας από την πολιτεία για τη διαχείριση των μεταχειρισμένων ελαστικών οχημάτων έχουν συλλεγεί 7.972 ελαστικά οχημάτων τέλους κύκλου ζωής από 6 ecoelastikaspots (συνεργεία) που λειτουργούν εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης. Εξ αυτών 35,5% διατέθηκε για ενεργειακά και 64,5% για ανακύκλωση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της εταιρείας από την επεξεργασία των ελαστικών τέλους κύκλου ζωής τα προϊόντα που προέκυψαν  χρησιμοποιήθηκαν στις παρακάτω εφαρμογές: 20,59 τόνοι σε χλοοτάπητες γηπέδων, 5,19 τόνοι σε ελαστικούς τάπητες αθλητικών χώρων 4,72 τόνοι σε ελαστικά δάπεδα ασφαλείας κ.α.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Το περιβάλλον αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα για τη Δημοτικής μας Αρχής, για αυτό και ενισχύουμε όλα τα ρεύματα ανακύκλωσης που λειτουργούν στα γεωγραφικά όρια του Δήμου μας. Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε σε ένα σημείο που τίποτε δεν θα καταλήγει στη χωματερή. Για αυτό καθοριστικό ρόλο παίζει η ανταπόκριση των πολιτών, που έχει αγκαλιάσει αυτές τις πρωτοβουλίες ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας. Και πρέπει να συνεχίσουμε ακόμη πιο προσεκτικά και δυναμικά. Είναι ζήτημα ποιότητας ζωής».



Ροη Ειδήσεων