Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Ανατολικής ΑττικήςΔήμος Λαυρεωτικής: Δημήτρης Λουκάς, Κώστας Λεβαντής, Σταύρος Κρητικός Ενωμένοι βαδίζουν στις αυτοδιοικητικές...

Δήμος Λαυρεωτικής: Δημήτρης Λουκάς, Κώστας Λεβαντής, Σταύρος Κρητικός Ενωμένοι βαδίζουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου

Δημήτρης Λουκάς: “Aπό το 2019 καταφέραμε να παραμερίσουμε τις διαχωριστικές γραμμές που διαιρούν και πολώνουν την κοινωνία μας, τις διαχωριστικές γραμμές που αποδυναμώνουν την ισχύ της διοίκησης και προτάξαμε τον πολλαπλασιασμό των δυνάμεων μας. Καταφέραμε να συμμαχήσουμε και να συνεργαστούμε με σεβασμό και αλληλοκατανόηση με την παράταξη του κ. Λεβαντή και την παράταξη του κ. Κρητικού.

Ευχαριστώ θερμά τόσο τους επικεφαλής, όσο και τα μέλη της παράταξής τους που εργαστήκαμε συλλογικά, που διεκδικήσαμε ενωτικά, που κατακτήσαμε τελικά τόσα πολλά για την Κερατέα, το Λαύριο και την Καμάριζα.

Με αυτό το μοντέλο της ενότητας και της αποτελεσματικότητας προχωράμε και στις εκλογές του Οκτωβρίου. Γιατί πάνω από όλους και από όλα είναι ο Δήμος Λαυρεωτικής!

Κώστας Λεβαντής: Οι εμπειρίες και τα αποτελέσματα που αποκομίσαμε από αυτή την τετραετία και ιδιαίτερα η ειλικρίνεια που χαρακτηρίζει τις σχέσεις όσων δημιουργήσαμε την πλειοψηφία στο παρόν Δημοτικό Συμβούλιο, ο αμοιβαίος σεβασμός που επικρατεί, η ισότιμη συνεργασία, η πολλαπλασιαστική αποτελεσματικότητα που δημιουργήθηκε και ωφέλησε σημαντικά τον Δήμο μας, οδηγούν την παράταξή μας στην απόφαση να συμμετέχει, με μέλη της, στα ψηφοδέλτια της «Δημοτικής Καινοτομίας» του Δημήτρη Λουκά.

Απόλυτα κυρίαρχος ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, μετά την ανακοίνωση τόσο του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κώστα Λεβαντή, όσο και του επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Πρωτοπορία, Σταύρου Κρητικού ότι θα συνεργαστούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Το μοντέλο της συνεργασίας ξεκίνησε να λειτουργεί μετά τις εκλογές του 2019, όπου με γνώμονα το συμφέρον της Λαυρεωτικής και των δημοτών, οι τρεις παρατάξεις αποφάσισαν να προχωρήσουν στη βάση αυτών που τους ενώνουν, παραμερίζοντας τις όποιες διαφοροποιήσεις τους. Τότε πραγματοποιήθηκε και μια διοικητική διεύρυνση στις αντιδημαρχίες και στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, προκειμένου η ενότητα να αποκτήσει σάρκα και οστά. Από τότε και τα τελευταία 4 χρόνια είναι γνωστό σε όλη την Ανατολική Αττική ότι ο Δήμος Λαυρεωτικής πρωτοστατεί στην απορρόφηση κονδυλίων και στην πλούσια παραγωγή έργου σε όλα τα επίπεδα. Προφανώς το μοντέλο αυτό, της συνένωσης των δυνάμεων αποδείχτηκε ιδιαίτερα παραγωγικό και χρήσιμο. Οδοποιία, ύδρευση, αποχέτευση, αποκατάσταση ιστορικών κτιρίων, αναπλάσεις στο ιστορικό κέντρο της Κερατέας και του Λαυρίου, ένταξη του Γεωπάρκου στα μνημεία της UNESCO, είναι μερικά από το επιτεύγματα της συνεργασίας αυτής.

Πριν μερικές ημέρες η συνέχιση της συνεργασίας επιβεβαιώθηκε. Πρώτος ο Κώστας Λεβαντής σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Ες Λαύριον”, κάνοντας έναν ολοκληρωμένο απολογισμό για τη συνολική αυτοδιοικητική του πορεία, κατέληξε: “Οι εμπειρίες και τα αποτελέσματα που αποκομίσαμε από αυτή την τετραετία και ιδιαίτερα η ειλικρίνεια που χαρακτηρίζει τις σχέσεις όσων δημιουργήσαμε την πλειοψηφία στο παρόν Δημοτικό Συμβούλιο, ο αμοιβαίος σεβασμός που επικρατεί, η ισότιμη συνεργασία, η πολλαπλασιαστική αποτελεσματικότητα που δημιουργήθηκε και ωφέλησε σημαντικά το Δήμο μας οδήγησαν την παράταξή μας στην απόφαση να συμμετέχει, με μέλη της, στα ψηφοδέλτια της «Δημοτικής Καινοτομίας» του Δημήτρη Λουκά. Με στόχο σε αυτές τις εκλογές, το ψηφοδέλτιο που θα αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου μας να είναι πρώτο σε όλες τις περιοχές και να εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι αυτοί που θα επιλέξει η πλειοψηφία των δημοτών σε κάθε περιφέρεια.”

Λίγες ημέρες μετά τη σκυτάλη πήρε ο Σταύρος Κρητικός, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο irafina, παρουσιάζοντας τον απολογισμό της ΔΕΥΑΤΗΛ, της οποία είναι Αντιπρόεδρος τόνισε: “Ένα μοντέλο λειτουργίας επιτυχημένο, ένα μοντέλο διοίκησης αποτελεσματικό, ένα μοντέλο ενότητας που εργάζεται προς όφελος των δημοτών και του Δήμου δεν πρέπει να αλλάζει. Θα συνεργαστούμε λοιπόν σε κοινό ψηφοδέλτιο με τη Δημοτική Καινοτομία και τον Δημήτρη Λουκά. Η ισχύς εν τη ενώσει! Εμείς έχουμε και την πολιτική ωριμότητα και την πολιτική βούληση να το κάνουμε πράξη.”

O Δημήτρης Λουκάς είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την εξέλιξη αυτή, της οποίας υπήρξε και ο εμπνευστής, προκειμένου να συμβάλουν όλοι μαζί, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, στην κοινή υπόθεση αναβάθμισης της Λαυρεωτικής και ανάδειξής της σε δήμο πρότυπο. Mάλιστα πολύ χαρακτηριστικά ο δήμαρχος στην ομιλία του απολογισμού είχε χαρακτηρίσει αυτή τη συμπόρευση κοινή κατάκτηση με μείζονα σημασία για τον τόπο και τους δημότες: “Καταφέραμε να παραμερίσουμε διαχωριστικές γραμμές που διαιρούν και πολώνουν την κοινωνία μας, διαχωριστικές γραμμές που αποδυναμώνουν την ισχύ της διοίκησης και προτάξαμε τον πολλαπλασιασμό των δυνάμεων μας. Καταφέραμε να συμμαχήσουμε με ωριμότητα χωρίς αποκλεισμούς, να δουλέψουμε με συλλογικότητα χωρίς μικροπολιτικές αντιπαλότητες, να διεκδικήσουμε με ενότητα, χωρίς ιδεοληψίες, ώστε να κατακτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα για την Κερατέα, το Λαύριο και την Καμάριζα.’’
Το εκλογικό λοιπόν αποτέλεσμα στο Δήμο Λαυρεωτικής δεν θα είναι έκπληξη…!
Είναι αναμενόμενο!



Ροη Ειδήσεων