Σάββατο 4 Μαΐου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Δυτικής ΑττικήςΣε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας για τις πυρκαγιές ο Δήμος Φυλής

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας για τις πυρκαγιές ο Δήμος Φυλής

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς βρίσκεται ο Δήμος Φυλής. Το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας περιπολεί, όλο το 24ωρο, εκτός του οικιστικού ιστού, στα όρια της Πάρνηθας και του Ποικίλου Όρους. Η κρισιμότητα της κατάστασης έβγαλε, όπως και πέρσι, σε βάρδιες πυροφυλακής τους Αντιδημάρχους και τους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους. Η κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας θα συνεχιστεί μέχρι να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες, παρόλο που ο Δήμος Φυλής έχει ήδη αντιμετωπίσει τρείς επικίνδυνες πυρκαγιές, μέχρι σήμερα.

Εξάλλου, ο Δήμος Φυλής παρενέβη, νωρίς το πρωί (02:20) της Τρίτης 18 Ιουλίου 2023, σε πυρκαγιά, κοντά στο νέο Κοιμητήριο. Το περιστατικό ανέφερε το πλήρωμα απορριμματοφόρου του Δήμου που είχε βρεθεί για εκφόρτωση στη Χωματερή.Τα πυροσβεστικά μέσα του Δήμου, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Μιχάλη Οικονομάκη την έθεσαν αμέσως, υπό έλεγχο, πριν επεκταθεί και λάβει απρόβλεπτες διαστάσεις. Νωρίτερα ο Μιχάλης Οικονομάκης είχε βρεθεί στα Δερβενοχώρια, προκειμένου να μιλήσει με το Πυροσβεστικό Σώμα για το ενδεχόμενο επέκτασης της φωτιάς προς τα διοικητικά όρια του Δήμου Φυλής.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς καλεί τους συνδημότες μας να λάβουν όλα τα μέτρα που συστήνει η Πολιτική Προστασία, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή και την περιουσία τους.



Ροη Ειδήσεων