Δευτέρα 29 Απριλίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΓ. Οικονόμου: Οι χώροι του δημόσιου πανεπιστημίου πρέπει να διατίθενται για διδασκαλία...

Γ. Οικονόμου: Οι χώροι του δημόσιου πανεπιστημίου πρέπει να διατίθενται για διδασκαλία και έρευνα και όχι να αποτελούν ορμητήρια ομάδων του περιθωρίου

«Οι χώροι του δημοσίου πανεπιστημίου πρέπει να διατίθενται για διδασκαλία και έρευνα και όχι να αποτελούν ορμητήρια ομάδων του περιθωρίου, που ασκούνται στη βία, εντός και εκτός των πανεπιστημίων μας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή την επιχείρηση εκκένωσης κατειλημμένου χώρου στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί αστυνομικές δυνάμεις.

Επιπρόσθετα ο κ. Οικονόμου έχει αναδημοσιεύσει το βίντεο της ΕΛΑΣ από τη σημερινή επέμβαση στην κατάληψη στην Πολυτεχνειούπολη.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Οικονόμου:

«Χώρος του ΕΜΠ, ο οποίος ήταν κατειλημμένος και είχε περιέλθει σε αυτή την κατάσταση, εκκενώθηκε και παραδόθηκε μετά περίπου 20 χρόνια στον Κοσμήτορα της Σχολής. Οι χώροι του δημοσίου πανεπιστημίου πρέπει να διατίθενται για διδασκαλία και έρευνα και όχι να αποτελούν ορμητήρια ομάδων του περιθωρίου, που ασκούνται στη βία, εντός και εκτός των πανεπιστημίων μας.

Η πολιτική βούληση και η κοινωνική απαίτηση για νόμο και τάξη στο δημόσιο πανεπιστήμιο είναι ισχυρές και πιο επίκαιρες από ποτέ, στο πλαίσιο ενίσχυσης και ισχυροποίησης των πανεπιστημίων μας στο διεθνή ανταγωνισμό».

πηγή: απε-μπε



Ροη Ειδήσεων