Δευτέρα 29 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΑυτοδιοικητικές Εκλογές 20231ο βραβείο στη «Διαχείριση αδέσποτων Ζώων» για τον Δήμο Δάφνης – Υμηττού

1ο βραβείο στη «Διαχείριση αδέσποτων Ζώων» για τον Δήμο Δάφνης – Υμηττού

Με το 1ο βραβείο, για τη «Διαχείριση αδέσποτων Ζώων συντροφιάς», τιμήθηκε Πανελλαδικά ο Δήμος Δάφνης – Υμηττούγια το έργο της Πενταμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς & Πρόληψης Δημιουργίας Νέων, στα Βραβεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ota Awards 2019 – 2023, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.

Περισσότεροι από 100 Δήμοι από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν, με υποψηφιότητες που εκτείνονταν σε 3 Πυλώνες, 17 Ενότητες και 3 βραβεία για κάθε ενότητα. Ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού θέτοντας υποψηφιότητα στον  Πυλώνα Α’ «Κοινωνική Αλληλεγγύη & Συνοχή», στην κατηγορία «Διαχείριση Αδέσποτων ζώων συντροφιάς», κατέλαβε την πρώτη θέση.

Με την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ΕΝΠΕ, ΚΕΔΕ και ΠΕΔ Αττικής, τα Βραβεία Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2019-2023 – OTA AWARDS 2023, είναι τα μοναδικά βραβεία που υπάρχουν στη χώρα και τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά στους Πρωτοβάθμιους & Δευτεροβάθμιους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας δράσεις και έργα για την Καινοτομία, τη Βιωσιμότητα, την Ποιότητα Ζωής των Πόλεων, αλλά και τις Υπηρεσίες προς τον Πολίτη για το σύνολο της τετραετίας.

Ο Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού Τάσος Μπινίσκος δήλωσε σχετικά: «Είμαι πολύ συγκινημένος, γιατί το βραβείο αυτό αποτελεί το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει από μια νέα δομή, που έχει καταφέρει γρήγορα και στρατηγικά να αξιοποιήσει όλες τις τακτικές, που συνδράμουν στην ευζωία των αδέσποτων ζώων στην πόλη μας και να βρεθεί στην πρώτη θέση ανάμεσα σε δομές με μεγαλύτερη εμπειρία και χρόνο σ’ αυτό τον τομέα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Πρόεδρο της Πενταμελούς Επιτροπής, Γεωργία Σκιαδοπούλου, που με προσήλωση και εργατικότητα στηρίζει τις καλές πρακτικές για την ευζωία των αδέσποτων ζώων στην πόλης μας!

Ευχαριστώ τους Εθελοντές μας, τους εργαζόμενους του Δήμου, αλλά και όλους τους φιλόζωους φίλους μας, που προσφέρουν όλες τους τις δυνάμεις για να λειτουργήσει σωστά αυτή η «αλυσίδα» αγάπης για τους τετράποδους φίλους μας! Είμαστε ενωμένοι, είμαστε μαζί σ’ αυτή την προσπάθεια, είμαστε ομάδα! Συνεχίζουμε τις καλές πρακτικές που υιοθετήσαμε και προσθέτουμε νέες. Στα άμεσα σχέδιά μας η Δημιουργία Κτηνιατρείου και πάρκου για τα αδέσποτα ζώα! Νιώθουμε περήφανοι! Ευχαριστούμε την επιτροπή αξιολόγησηςκαι την Πρόεδρο της Επιτροπής, αναπληρώτρια Διοικήτρια της Εθνικής  Αρχής Διαφάνειας κα Αλεξάνδρα Ρογκάκου

«Τα βραβεία είναι η αναγνώριση μιας ομαδικής προσπάθειας, καθώς πίσω από κάθε βραβείο κρύβονται συνεργασίες  και άνθρωποι που δουλεύουν με ανιδιοτέλεια και προσήλωση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μας για την σκληρή δουλειά που κάνουν καθημερινά. Οι καλές πρακτικές που υιοθετήσαμε σε σύντομο χρονικό, οι συνεχείς εκπαιδεύσεις των Εθελοντών μας και η φιλοζωία στην εκπαίδευση απέδωσαν καρπούς.

Τα Ota Awards είναι ένας θεσμός που δίνει το αποτύπωμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελληνική πραγματικότητα και χαιρόμαστε για το δικό μας θετικό αποτύπωμα στην φιλοζωία. Το βραβείο αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας και να το επεκτείνουμε με στόχο πάντα την ευζωία των αδέσποτων τετράποδων φίλων μας. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους Εθελοντές μας, τους εργαζομένους στον Δήμο, αλλά και όλους, όσοι είναι συνοδοιπόροι στο τόσο ευαίσθητο έργο μας!» είναι το μήνυμα της Προέδρου της Πενταμελούς Επιτροπής Γεωργίας Σκιαδοπούλου.



Ροη Ειδήσεων