Δευτέρα 6 Μαΐου 2024


ΑρχικήΠρόσωπαΑποκλειστική συνέντευξη Attica Times:ΝΙΚΟΣ ΧΙΩΤΑΚΗΣ :Στην Βόρεια Αττική μπορούμε καλύτερα

Αποκλειστική συνέντευξη Attica Times:ΝΙΚΟΣ ΧΙΩΤΑΚΗΣ :Στην Βόρεια Αττική μπορούμε καλύτερα

Στην Βόρεια Αττική μπορούμε καλύτερα

Η Αττική, η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, είναι ο τόπος μας και η ευθύνη μας. Είναι η μεγαλύτερη Περιφέρεια της Ελλάδος και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Βόρειος τομέας της Αθήνας από απλώνεται από τις παρυφές της Πάρνηθας και του Υμηττού μέχρι τη κοίτη του Κηφισού ποταμού είναι ο τόπος που ζούμε με μεγάλη κληρονομιά σε φυσικό περιβάλλον, αρχιτεκτονική, αθλητισμό αλλά και οικονομική, αναπτυξιακή και κοινωνική δυναμική, που έχει στο επίκεντρό της τον πολίτη σε καθένα από τους δώδεκα Δήμους του.

 

Αποτελεί για μένα εξαιρετική τιμή να συμμετέχω στις προσεχείς Περιφερειακές εκλογές, στο ψηφοδέλτιο νίκης του Βόρειου Τομέα της Αθήνας, της παράταξης Αττική Μπροστά, με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά Νίκος Χαρδαλιάς , έναν αυτοδιοικητικόμε μεγάλη εμπειρία και αποδεδειγμένες ικανότητες στη διαχείριση κρίσεων.

 

Στις Περιφερειακές Εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου, διεκδικώ, δίπλα στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, τη θετική ψήφο εμπιστοσύνης σας για να συμβάλλω να κάνουμε πράξη το όραμά μας για μια :

Πράσινη Αττική, που θα προωθεί την υιοθέτηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, θα ανακυκλώνει και θα δίνει κίνητρα για επενδύσεις για τη προστασίας του περιβάλλοντος, τη διαχείρισης των απορριμμάτων και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.
Κλιματικά ουδέτερη Αττική, θωρακισμένη από τις συνέπειες της Κλιματικής Κρίσης.
Ασφαλή Αττική, στην οποία όλοι οι πολίτες θα αισθάνονται ασφαλείς στις γειτονιές τους για τις ζωές και τις περιουσίες τους.
Κοινωνική Αττική, όπου κανένας συνάνθρωπός μας που έχει ανάγκη,  δεν θα είναι μόνος.
Ψηφιακή Αττική, που θα εξυπηρετεί τον πολίτη 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, χωρίς άσκοπες μετακινήσεις και ταλαιπωρία, αξιοποιώντας τις σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες
Παραγωγική Αττική, που θα προσελκύει επενδύσεις, θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες της να αποκτούν μεγαλύτερα  εισοδήματα.

Μετά από 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας και προσφοράς στα δημοτικά δρώμενα του Δήμου Κηφισιάς, τα 12 χρόνια δε από αυτά, με την ύψιστη τιμή να υπηρετήσω τους συμπολίτες μου, από το αξίωμα του Δημάρχου Κηφισιάς, με εφόδια την ωριμότητα και την εμπειρία που απέκτησα, συνεπής με τις αρχές και αξίες που υπηρετώ όλα αυτά τα χρόνια την αυτοδιοίκηση, γνωρίζω από κοντά τα ζητήματα αλλά και τις μεγάλες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια η Αττική, για να παραμείνει πρώτη περιφέρεια της χώρας αλλά και μια από τις πιο ισχυρές Περιφέρειες της Ευρώπης.

Έχω τις γνώσεις και την εμπειρία να συμβάλλω θετικά στη μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, προκειμένου τα επόμενα χρόνια να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των πολιτών, να μη χάσουν αξία οι περιουσίες των και να γίνουν για τον τόπο μας περίοδος δημιουργίας κι ανάπτυξης.

Γι΄ αυτό αποφάσισα να είμαι υποψήφιος με την παράταξη “Αττική Μπροστά” , στο Βόρειο Τομέα της Αττικής, με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά, έναν έμπειρο, μαχητή και αποτελεσματικό αυτοδιοικητικό και αποδεδειγμένα ικανό στη διαχείριση κρίσεων και δύσκολων καταστάσεων, γιατί πιστεύω  ότι μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι δίπλα στους πολίτες της Περιφέρειας μας.

Με το Νίκο Χαρδαλιά μας ενώνουν κοινοί αγώνες, πολλών ετών στην αυτοδιοίκηση.

 

Ο Βόρειος Τομέας της Αττικής έχει πολλά πλεονεκτήματα τα οποία οφείλουμε να διατηρήσουμεκαι με καινοτόμες πολιτικές να βελτιώσουμε την ποιότητα της καθημερινότητας των κατοίκων του.

Περισσότερο περιαστικό και αστικό πράσινο, αντιπλημμυρική προστασία, βιώσιμη κινητικότητα με ηλεκτροκίνηση και ποδηλατοδρόμους, ασφάλεια στους οδικούς άξονες και νέες υποδομές πολιτισμού, σχολικών κτιρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων είναι απαραίτητα στους έργα και δράσεις για τους πολίτες των Δήμων του Βόρειου τομέα της Αθήνας.

Έχουμε λοιπόν μια ευθύνη. Να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας, να στηριχθούμε στις ισχυρές βάσεις των όσων έχουμε μέχρι σήμερα πετύχει και να σχεδιάσουμε τη νέα γενιά έργων και παρεμβάσεων, σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας, που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη.

Γιατί όπως και στην πατρίδα μας, έτσι και στην Περιφέρεια Αττικής, το ζητούμενο είναι να πάμε μπροστά και να μην γυρίσουμε πίσω.

Πάμε μαζί, δυνατά, μπροστά, γιατί η Αττική είναι ο τόπος μας, η ευθύνη μας!

Κάθε μέρα ένα βήμα μπροστά!

 

 

Νίκος Χιωτάκης

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Βόρειου Τομέα Αττικής

 

 

Σύντομο βιογραφικό Νίκου Χιωτάκη:

Γεννήθηκε το 1963 στην Κηφισιά, είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.

Είναι πτυχιούχος Γεωπόνος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (1990) με μεταπτυχιακό τίτλο (MSc) στις «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του ΕΚΠΑ (2018).

Εργάζεται ως γεωπόνος – ελεύθερος επαγγελματίας στην μελέτη και κατασκευή ιδιωτικών έργων πρασίνου. Μέλος του ΓΕΩΤΕΕ.

 

Σήμερα είναι:

Δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.

Εκλεγμένος Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ από το Νοέμβριο του 2019.

Εκλεγμένος Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ από το Δεκέμβριο του 2019.

Μέλος της Ελληνικής αντιπροσωπείας στην ΕυρωπαικήΕπιτροπή των Περιφερειών (Committee of Regions) από το 2014.

 

Διατέλεσε:  

Δήμαρχος Κηφισιάς από το 2003 έως το 2014.

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), από τον Νοέμβριο του 2019 έως Ιούνιο 2021, και Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), από τον Ιούνιο 2021 έως το Δεκέμβριο του 2022, οπότε παραιτήθηκε για να συμμετάσχει στις Περιφερειακές Εκλογές

 

Επίσης έχει διατελέσει εκλεγμένος:

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ,  2014 -2019.

Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Α.Ε. ΠΕΤΑ, η οποία έχει κύριο μέτοχο την ΚΕΔΕ, 2015-2020.

Πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ, 2007-2010.

Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ 2011-2014.

Γραμματέας της ΠΕΔΑ, 2011-2014.

Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς και  Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Κηφισιάς 1999-2002.



Ροη Ειδήσεων