Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Δυτικού Τομέα ΑθηνώνΑργύρης Σίδερης: Ένας από τους ιδανικότερους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους στην πόλη του...

Αργύρης Σίδερης: Ένας από τους ιδανικότερους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους στην πόλη του Χαϊδαρίου

Ο Αργύρης Σίδερης είναι ένας φέρελπις εκπρόσωπος της νέας γενιάς της πόλης του Χαϊδαρίου, που συμπορεύεται μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο Άρη Πανόπουλο – Ώρα Χαϊδάρι, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, δηλώνει έτοιμος να ασχοληθεί ενεργά με τον στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης και αποτελεί έναν από τους ιδανικότερους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους στην πόλη του Χαϊδαρίου. Ο ίδιος αναφέρει, πως ο δήμος είναι ένας ζωντανός οργανισμός για την τοπική κοινωνία και η ορθή εφαρμογή αναδιάρθρωσης και διαδικασιών είναι αναγκαία για την ανάπτυξη και την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους κατοίκους.

Στη προσπάθεια του μαζί με τον Άρη Πανόπουλο να δημιουργήσουν έναν ακμάζοντα δήμο αξιοποιούν τις δυνατότητες του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού και της διαχείρισης έργων ενσωματώνοντας και εκπαιδεύοντας τους ανθρώπους τους να υποδεχτούν κάθε πρόκληση ως ευκαιρία αλλαγής και ανάπτυξης.

Προτεραιότητα στην οικονομική ανάπτυξη του Δήμου

Όπως μας λέει ο κ. Σίδερης στις άμεσες προτεραιότητές του είναι τα οικονομικά του Δήμου και μας εξηγεί πως η οικονομική  αστάθειας στην τοπική αυτοδιοίκηση  (π.χ οι ανεπαρκώς δομημένοι προϋπολογισμοί και η έλλειψη συνεκτικής οικονομικής στρατηγικής) οδηγούν σε ελλείμματα και υψηλά χρέη για την τοπική κοινότητα. Η έλλειψη αποτελεσματικής οικονομικής διαχείρισης οδηγεί το δήμο στο να αδυνατεί να ανταποκριθεί στα μείζονα προβλήματα της πόλης, όπως η καθαριότητα και η αστική ανάπλαση, όπου αποτελούν βασικές ανάγκες για κάθε δημότη. Ακόμη, η οικονομική αστάθεια εμποδίζει την ανάπτυξη νέων έργων που θα βελτιώσουν τη πρόσβαση στις τοπικές γειτονιές και θα ωφελούν τους κατοίκους.

Ο κ. Σίδερης τονίζει πως “Δεσμεύομαι στην άμεση εφαρμογή «δομής» και «τεχνολογίας», στοχεύοντας στην καινοτομία και την πρόοδο για την οικοδόμηση ενός δήμου που θα ευδοκιμεί στη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα, με επίκεντρο το πολίτη του Χαϊδαρίου και προσθέτει, ότι θέτοντας σαφείς στόχους και περιγράφοντας τις στρατηγικές που θα ακολουθήσω και αξιολογώντας τους πόρους, διασφαλίζεται ότι οι αναπτυξιακές μας πρωτοβουλίες είναι σκόπιμες και βιώσιμες. Η τοποθέτηση των σωστών ανθρώπων στις σωστές θέσεις δεν είναι απλώς μια διαδικασία ρουτίνας, αλλά μια στρατηγική επιταγή ξεκλειδώνει το πλήρες δυναμικό του δήμου μας, καθώς ξεκινώ το ταξίδι της δημοτικής ανάπτυξης με αποστολή μου την αποτελεσματική, μειώνοντας τις απρόσκοπτες λειτουργίες, και ταυτόχρονα θεμελιώνοντας παραγωγικές λειτουργίες. Καθορίζοντας σαφείς ρόλους και αρμοδιότητες, δίνουμε στο ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου μας τις δυνατότητες να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις”.

Το μάνατζμεντ είναι η λύση στα προβλήματα του Δήμου

Το αποτελεσματικό μάνατζμεντ αποτελεί την «κλειδαριά» προς την επιτυχία σε κάθε τομέα, από την επιχειρηματικότητα μέχρι την δημόσια διοίκηση. Ο καλός σχεδιασμός, η οργάνωση, και ο αποτελεσματικός έλεγχος δημιουργούν τη βάση για ανάπτυξη, αποδοτικότητα και καινοτομία. Μέσα από τη διαφάνεια, την αποτελεσματική χρήση πόρων και τη συνεχή αξιολόγηση, το καλό μάνατζμεντ διαμορφώνει ένα περιβάλλον που οι προκλήσεις μετατρέπονται σε ευκαιρίες.

Θέλω να βελτιώσω την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μου

«Η αδυναμία να διαχειριστεί η τοπική αυτοδιοίκηση τα θέματα κοινωνικής πολιτικής, ασφαλών δρόμων και πεζοδρομίων αλλά και υποδομής και περιβάλλοντος οδηγεί σε ανυπόφορες συνθήκες για τους κατοίκους. Η έλλειψη προοπτικών ανάπτυξης και βελτίωσης μετατρέπει το δήμο σε ένα μέρος όπου οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στα καθημερινά ζητήματα τους. Δεσμεύομαι από την πλευρά μου, ως γέννημα θρέμμα Χαϊδαριώτης, ότι θα επιδιώξω με κάθε τρόπο να βελτιώσω την ποιότητα ζωής των δημοτών της πόλης που μεγάλωσα και αγαπώ».

—————————————————-

Ο κ. Σίδερης, ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές όπου και αποφοίτησε από το τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής του πλέον Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επιπλέον φοίτησε με επιτυχία στο New York College, Athens Campus όπου έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο MSc από το τμήμα Global Shipping Management του University of Greenwich, και δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο Executive MBA από το University of Bolton. Ακόμη, είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ Ηγεσίας & Management στο University of Bolton,UK όπου μελετά την επιρροή της συμπεριφοράς και των χαρακτηριστικά προσωπικότητας ως τα πιο κατάλληλα για την αποτελεσματική ηγεσία και μάνατζμεντ,  έχοντας μάλιστα πραγματοποιήσει διαλέξεις σε πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Επαγγελματικά, έχει μακρόχρονη διαδρομή στους τομείς του Project Management & της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, έχοντας συνεργαστεί και αποτελώντας σύμβουλος με Ναυτιλιακές, Δικηγορικές και Ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς και εταιρείες e-commerce σε Ελλάδα και Κύπρο.



Ροη Ειδήσεων