Δευτέρα 20 Μαΐου 2024


ΑρχικήΑττικήΑυτοδιοικητικές Εκλογές 2023Χαρδαλιάς στο OPEN: «Οι εκλογές δεν είναι πόλεμος αλλά μάχη - Η...

Χαρδαλιάς στο OPEN: «Οι εκλογές δεν είναι πόλεμος αλλά μάχη – Η Περιφέρεια είναι σαν ένα μεγάλο κέντρο επιχειρήσεων»

Για τα σχέδιά του για την Αττικήμίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Νίκος Χαρδαλιάςστο Open και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος λέγοντας πως «επιστρέφω εκεί από όπου ξεκίνησα, σε εκείνα τα δύσκολα χρόνια».

 

Αρχικά, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά λέγοντας πως: «Είμαστε μια χώρα που εκπέμπουμε ισχύ και νηφαλιότητα, επιζητούμε την φιλία, την ειρήνη. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι σε εξαιρετικό επίπεδο και από κει και πέρα θέλουμε να υπάρχει ηρεμία στην ευρύτερη περιοχή. Είμαστε οι μόνοι που δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε».

«Οι εκλογές δεν είναι πόλεμος, είναι μια μάχη»

 

Για τις επερχόμενες εκλογές είπε πως: «Οι εκλογές δεν είναι πόλεμος, είναι μια μάχη, μια αντιπαράθεση, προγραμμάτων, ιδεών, διαφορετικών απόψεων. Προσέρχομαι σε αυτή τη μάχη με όπλο βασικό την όποια εμπειρία των 25 χρόνων στην Αυτοδιοίκηση. Επιστρέφω εκεί που ξεκίνησα, σε εκείνα τα δύσκολα χρόνια. Η Αυτοδιοίκηση είναι Αυτοδιοίκηση. Η κουλτούρα παραμένει ίδια. Η ανάγκη να βρίσκεσαι καθημερινά κοντά στους πολίτες, να μοιράζεσαι μαζί τους τις ανησυχίες και τις αγωνίες τους και να είσαι χρήσιμος παραμένει ένα διαρκές δόγμα που εγώ θα το υπηρετήσω.

 

Ο κόσμος έχει βαρεθεί τα πυροτεχνήματα, τις φανφάρες, τις αναλύσεις, τις συζητήσεις επί των ίδιων θεμάτων. Ο κόσμος θέλει να ακούσεις το πρόβλημά του, να δεις αν υπάρχει λύση, να του παρουσιάσεις τον οδικό χάρτη της λύσης και το χρονοδιάγραμμα και στο τέλος της διαδρομής να πεις ‘’ναι, ότι δεσμεύτηκα το έπραξα’’».

 

Για τον δήμο Αττικής είπε πως μια σειρά ζητημάτων έχει προχωρήσει. «Προφανώς θέλουμε να χτίσουμε ότι θετικό υπήρχε αλλά το σίγουρο είναι ότι όποιες χρόνιες παθογένειεςθέλουμε να τις διορθώσουμε μέσα από ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Έχουμε 60 μήνες μπροστά μας, από την 1η Ιανουαρίου, έχουμε τρία 20μηνα, που σε κάθε 20μηνο θα βάλουμε συγκεκριμένες προτεραιότητες, που θα απαντούν στα σημαντικά προβλήματα των πολιτών»«.

«Η Περιφέρεια είναι σαν ένα μεγάλο κέντρο επιχειρήσεων»

 

Ο κ. Χαρδαλιάς συνέχισε λέγοντας πως: «Αντιλαμβάνομαι την Περιφέρεια ως ένα μεγάλο κέντρο επιχειρήσεων. Εκεί με το παρατηρητήριο με το οποίο έχουμε εξαγγείλει, το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό, μια νέα μονάδα θα υπάγεται απευθείας στον Περιφερειάρχη, όπου νομικοί, οικονομολόγοι, λογιστές, αναλυτές και μηχανικοί καθημερινά θα παρακολουθούν μέσα από ηλεκτρονική πλατφόρμα όλα τα έργα και τις δράσεις που γίνονται σε κάθε γειτονιά. Να λειτουργήσουμε και ως helpdesk των δημάρχων, δηλαδή να μπορούμε όπου κολλάνε κάποια πράγματα να προχωράμε με άρση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

«Κάθε στρέμμα που καίγεται είναι μια μαχαιριά στην καρδιά μας»

 

Για τις φωτιές, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως: «Κάθε στρέμμα που καίγεται είναι μια μαχαιριά και στην καρδιά μας και το μυαλό μας και σε όσα θα θέλαμε να κάνουμε. Το ζήτημα είναι να δούμε τι πήγε στραβά και να προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε. Μέσα από τα λάθη προσπαθούμε να τα διορθώνουμε και να γινόμαστε καλύτεροι. Το 2019 η Πολιτική Προστασία ήταν ένας διάδρομος ενός ορόφου σε ένα κτίριο της δεκαετίας του ’60, έτοιμο να καταρρεύσει. Σήμερα, η Πολιτική Προστασία έχει εργαλεία και η κυβέρνηση έχει αντιληφθεί τι ακριβώς πρέπει να κάνει».

 

«Έχω αποδείξει στην πορεία μου πως τα μεγάλα στοιχήματα κερδίζονται με συνεργασίες» τόνισε επίσης, αναφερόμενος στους αντιπάλους τους για την Περιφέρεια, λέγοντας πως θέλει να υπάρχει ομαδική δουλειά από την επόμενη ημέρα των εκλογών.

 

πηγή:έθνος



Ροη Ειδήσεων