Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Βόρειου Τομέα ΑθηνώνΔήμος Βριλησσίων: Στους πληγέντες κατοίκους της Θεσσαλίας η πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας 

Δήμος Βριλησσίων: Στους πληγέντες κατοίκους της Θεσσαλίας η πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας 

Η πρώτη αποστολή με ανθρωπιστική βοήθεια (τρόφιμα, εμφιαλωμένα νερά, είδη ατομικής υγιεινής, ιατροφαρμακευτικό υλικό, κλινοσκεπάσματα, τροφές για ζώα κ.ά.) που συγκέντρωσε ο Δήμος μας για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες, έφθασε το πρωί της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου στο συντονιστικό κέντρο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Βαφειάδη και την Αντιδήμαρχο Παιδείας Σοφία Χαντζάρα.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου παρέδωσε τα είδη στο σημείο συλλογής και ακολούθησε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λάρισας κ. Πινακά Βασίλειο, κατά την οποία ο Δήμαρχος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του και συζητήθηκαν οι περαιτέρω ανάγκες.

Τις ευχαριστίες του για τη συγκινητική ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα του Δήμου εξέφρασε ο κ. Βαφειάδης, ο οποίος σημείωσε: ‘Αυτές τις στιγμές η σκέψη μας είναι στους συμπολίτες μας που έχασαν ανθρώπους και περιουσίες και η προσπάθειά μας είναι να τους συνδράμουμε με κάθε τρόπο, προκειμένου να ξεκινήσουν τις ζωές τους από την αρχή.

Επίσης, ο Δήμαρχος Βριλησσίων σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Δήμαρχο Λάρισας, Απόστολο Καλογιάννη, ο οποίος αφού τον ευχαρίστησε για τη βοήθεια που συγκέντρωσε ο Δήμος Βριλησσίων για τους πλημμυροπαθείς, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα αποστολή σε είδη που χρήζουν ανάγκη οι πληγείσες περιοχές.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η συγκέντρωση των ειδών συνεχίζεται το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου με τη συλλογή σχολικών ειδών για τα παιδιά της Θεσσαλίας, στον Οργανισμό Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων, ώρες 10:00 έως 16:00 (τσάντες, μολύβια, τετράδια, στυλό, μαρκαδόροι, χάρακες, μπλοκ ζωγραφικής).



Ροη Ειδήσεων