Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Κεντρικού Τομέα ΑθηνώνΔήμος Βύρωνα: Προχωράει με γοργούς ρυθμούς η αντικατάσταση του οδοφωτισμού με φώτα...

Δήμος Βύρωνα: Προχωράει με γοργούς ρυθμούς η αντικατάσταση του οδοφωτισμού με φώτα LED

Άρχισε και προχωράει καθημερινά η τοποθέτηση νέων φωτιστικών LED σύγχρονης τεχνολογίας στους δρόμους της πόλης μας, όπως προβλέπει η σύμβαση που υπεγράφη την Πέμπτη 8 Ιουνίου από το Δήμαρχο Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, που προέκυψε από τη διαγωνιστική διαδικασία. Ήδη έχουν τοποθετηθεί νέα φωτιστικά στις οδούς. Καραολή & Δημητρίου, Φορμίωνος, Νέας Ελβετίας, Αγίας Σοφίας, Κωνσταντιλιέρη, Λεωφόρος Καρέα (στο τμήμα της Ζωοδόχου Πηγής) και Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσόστομου.

Η μελέτη προβλέπει την αλλαγή 2.800 φωτιστικών σωμάτων σε όλη την πόλη και το κόστος ανέρχεται στα 2.000.000 € που προέρχονται από χρήματα του Δήμου, τα οποία προκύπτουν από την εξοικονόμηση (έως και 70%) της κατανάλωσης ρεύματος. Η ανάδοχος εταιρεία αναλαμβάνει επίσης την υποχρέωση της δεκαετούς συντήρησης των νέων φωτιστικών σωμάτων LED.

Η ολοκλήρωση του έργου θα βάλει τέλος σε χρόνια προβλήματα οδοφωτισμού που διαρκούν εδώ και δεκαετίες. Παράλληλα, εξασφαλίζει πολύ καλύτερη ποιότητα νυχτερινού φωτισμού της πόλης μας και τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας για το Δήμο, ενώ θα μειώσει δραστικά το κόστος συντήρησης και συχνής επισκευής των φωτιστικών, που σχετίζεται και με τη μεγάλη διάρκεια ζωής τους.

Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης, ανέφερε: «Άρχισε και προχωράει η αλλαγή του οδοφωτισμού του Βύρωνα! Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο για το οποίο εργαζόμαστε εδώ και αρκετά χρόνια, που θα βάλει τέλος στα προβλήματα ανεπαρκούς οδοφωτισμού σε αρκετές γειτονιές της πόλης. Η μεγάλη βελτίωση στην ποιότητα του νυχτερινού φωτισμού θα εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα σημάνει τεράστιο οικονομικό κέρδος για το Δήμο μας από την εξοικονόμηση ενέργειας και μεγάλο περιβαλλοντικό όφελος από την ορθολογικότερη αξιοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας».



Ροη Ειδήσεων