Ωφελούμενοι της Πράξης είναι οι πολίτες που διαβιούν στην περιοχή παρέμβασης των Κέντρων Κοινότητας, και κατά προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας ή διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, ηλικιωμένοι, ωφελούμενοι του Προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», καθώς και νόμιμα διαμένοντες μετανάστες, αιτούντες/δικαιούχοι διεθνούς και προσωρινής προστασίας, άτομα με αναπηρία, Ρομά και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Η συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Κοινότητας υλοποιείται με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ+) και Εθνικών Πόρων, μέσω της Προτεραιότητας 4Β – “Ενίσχυση της Κοινωνικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας (ΕΚΤ+)” του Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα» 2021-2027.

«Εξασφαλίζουμε τη λειτουργία σημαντικών κοινωνικών δομών σε συνεργασία με τους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας. Παράλληλα εξακολουθούμε να καταγράφουμε ανθρώπινες ανάγκες, ώστε να παρεμβαίνουμε με ολοκληρωμένα προγράμματα. Αποτελεί δέσμευσή μας: Κανένας μόνος του στη Δυτική Ελλάδα. Στόχος μας να παρέχουμε κάθε μορφής κοινωνική υποστήριξη σε όλους όσους έχουν ανάγκη» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.