Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Βόρειου Τομέα ΑθηνώνΠαγκόσμια Ημέρα Ειρήνης στο 8ο Δημοτικό Κηφισιάς

Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης στο 8ο Δημοτικό Κηφισιάς

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 στο 8ο Δημοτικό Κηφισιάς γιορτάσαμε όπως κάθε χρόνο την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας που έγιναν “peace agents” και έστειλαν ένα μοναδικό μήνυμα : “Αγκάλιασε την Ειρήνη!” “Embrace peace!”. Όλοι μαζί ντυμένοι στα λευκά σε μια γιορτή με τραγούδια, πολλές ζωγραφιές, μπαλόνια, λευκά μπαλόνια, παρουσιάσεις, ποιήματα, αφίσες, κατασκευές, πολλά χαμόγελα και κυρίως με διάθεση συνεργασίας και δημιουργικότητα!
Γιατί η ειρήνη είναι ο μόνος δρόμος για ένα καλύτερο, πιο δίκαιο κόσμο για όλους τους ανθρώπους!
O Διευθυντής κ. Ρίζος Τζαλακώστας και η κα Βάσια Χασιώτη, συντονίστρια για τις δράσεις στο πλαίσιο του Δικτύου ASPnet στο σχολείο, εμπνευσμένοι από την επιτυχημένη εκπαιδευτική δράση “Χάρισε ένα ποίημα”  πρότειναν, στο πλαίσιο εορτασμού των 70 χρόνων από την ίδρυση του Δικτύου ASPnet-UNESCO, καμπάνια ευαισθητοποίησης με τίτλο “Αγκαλιάζοντας την Ειρήνη” σχετικά με τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας της Ειρήνης.

 

Η πρόταση του σχολείου βασίζεται στον κοινό στόχο των μελών του Δικτύου παγκοσμίως “να οικοδομήσουμε τις άμυνες της ειρήνης στο νου των νέων”. Η οικοδόμηση της ειρήνης πρέπει να υλοποιείται σε καιρό ειρήνης και όχι μόνον όταν υπάρξουν συνθήκες πολέμου.

Προσκαλέσαμε τα σχολεία του δικτύου ASPnet UNESCO, να υλοποιήσουν δράσεις αξιοποιώντας τα μηνύματα των μαθητών, τριών μας:   “Μαθητές για την Ειρήνη”,  “Είμαστε εναντίον όλων των πολέμων”, “όλοι ντυμένοι στα λευκά!” “Ειρήνη για μια καλύτερη ζωή!”

Στο σχολείο μας έχει ήδη ξεκινήσει η διάχυση της δράσης με τη δημιουργία ενός λογαριασμού Instagram (@peaceday8primkifissia) όπου προβάλλονται και διαχέονται οι δράσεις του σχολείου  αλλά και οι δημιουργίες των μαθητών/τριών  με έμπνευση την ειρήνη.

Όπως ακριβώς αναφέρουμε στην επιστολή προς την Εθνική Συντονίστρια «Αυτοσχεδιάζουμε και αξιοποιούμε όλες τις ιδέες των μαθητών, τριών μας για να εμπλουτίσουμε τον εορτασμό της Ημέρας της Ειρήνης! Τραγούδια, χοροί, ποιήματα, θεατρικά δρώμενα, κατασκευές, ζωγραφική…Η Ημέρα αυτή αποτελεί μια ευκαιρία για όλους μας, μαθητές, τριες και εκπαιδευτικούς, να εμπνευστούμε και να σκεφτούμε δημιουργικά και συλλογικά πώς να αλλάξουμε τον κόσμο μας και να εξασφαλίσουμε ένα πιο δίκαιο, ισότιμο, ειρηνικό και βιώσιμο μέλλον, με ευημερία για όλους τους ανθρώπους.»

 Το 8ο Δημοτικό Κηφισιάς  έχει πια ενταχθεί ως πλήρες μέλος στο Δίκτυο Unesco Associated Schools Aspnet και συνεχίζει να εργάζεται για μια πιο δίκαιη, ειρηνική και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη και να ανταλλάσσει ιδέες και πρακτικές με σχολεία από όλο τον κόσμο που μοιράζονται τις ίδιες αξίες.



Ροη Ειδήσεων